Mısır ekmeği tarifi: Bir kere yapınca bir daha vazgeçemeyeceksiniz...
MALZEMELER
Malzemeler:
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt veya su
- 1/4 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı olarak üzeri için susam veya çörek otu
YAPILIŞI
- Fırını 180 dereceye ısıtın ve fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Bir karıştırma kabında mısır unu, un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
- Başka bir kapta süt (veya su), sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.
- Islak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde etmek için gerektiğinde un ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avucunuzda yuvarlayarak şekil verin.
- Hazırladığınız parçaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika veya altın rengini alana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirip, ılık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.