Paçanga böreği tarifi: Çıtır çıtır bir lezzet
MALZEMELER
- Yufka (isteğe bağlı olarak hazır yufka veya ev yapımı yufka)
- 200 gram pastırma
- 200 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Sıvı yağ (kızartmak için)
YAPILIŞI
- Pastırmayı ince şeritler halinde doğrayın.
- Rendelenmiş kaşar peyniri hazır edin.
- Yufkaları açın ve her bir yufkayı iki eşit parçaya kesin.
- Her parçanın geniş kenarına pastırma ve kaşar peyniri ekleyin.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Ruloları ortadan ikiye keserek daha küçük parçalar elde edin.
- Sıvı yağı ısıtın.
- Ruloları kızgın yağda her iki tarafı da altın rengi olana kadar kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Kızartılmış paçanga börekleri sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!