Pankek Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Puf Puf Pankek Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Pişirme esnasında kullanmak için sıvı yağ
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Önceden hazırlamış olduğunuz temiz bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ilave ediniz. Bu iki malzemeyi ekledikten sonra iyice çırpınız.
- Sonrasında sırasıyla süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpma işlemini sürdürünüz. Eğer evinizde mikser var ise mikser ile çırpmanızı öneririz.
- Kek kıvamına gelene kadar ve koyu bir kıvam elde edene kadar çırpınız.
- Hamurumuz kıvamına geldikten sonra pişirme aşamasına geçiyoruz. Teflon bir tavaya biraz sıvı yağ dökünüz.
- Sıvıyağı fırça yardımı ile tavanın etrafına dağıtınız. Pankek yapımının en önemli püf noktası sıvı yağı az kullanmaktır. Dilerseniz sıvıyağı fırça yerine peçeteyle de tavaya dağıtabilirsiniz.
- Büyük bir kaşık ile kabınızdaki hamurdan alarak tavaya dökünüz ve kendi kendine yayılmasını bekleyiniz.
- Hamurunuz göz göz olmaya başladıktan sonra spatula yardımıyla ters çeviriniz. Hamurun her yerini pişirmeye özen gösteriniz.
- Pankeklerimizin her iki tarafını da pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir.
- Pankeklerin üzerine pudra şekeri, muz, çilek, çikolata dökerek daha iyi bir lezzet ve daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.