Pelmeni tarifi: Rus mantısı ile bildiğiniz mantıya yeni bir dokunuş...
MALZEMELER
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- Bir tutam tuz
İç Harcı İçin:
- 300 gram dana kıyma
- 1 soğan (rendelenmiş)
- Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
- Unu bir kaba alın, ortasını açın ve içine su, yumurta ve tuz ekleyin.
- Hamuru yoğurarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle örtün ve 30 dakika dinlendirin.
- Kıymayı bir kaba alın, rendelenmiş soğanı ekleyin, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice karıştırın.
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, unlanmış bir zeminde ince bir şekilde açın.
- Açılan hamurun ortasına hazırladığınız kıyma harcından koyun.
- Hamuru yarıya katlayarak yarım daire şekli elde edin ve kenarları iyice bastırarak kapatın.
- Pelmenileri kaynar suda 8-10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan pelmenileri süzün ve servis yapın. Afiyet olsun!