Zeytinli ekmek tarifi: Ekmeğin bir başka hali! Yedikçe yediren eşsiz lezzet...
MALZEMELER
- 1çay kaşığı tuz
- 150 gram çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- İlk olarak, elediğiniz unu bir kaba alın. Ardından içine tuz, maya, kekik ve çekirdeksiz zeytinleri koyun.
- Sonra azar azar ılık su ekleyin ve hamuru yoğurmaya başlayın.
- Unlanmış tezgah üzerine hamuru alın ve üzerini bir bezle kapatıp 30 dakika kadar bekletin.
- Kalıbınızı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirin. Ekmek hamurunun kalıpta mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar tekrar bekletin.
- İsteğinize göre ekmeğin üzerine biberiye serpiştirebilirsiniz.
- 200 dereceli fırında 45 dakika kadar pişirin.
- İşte zeytinli ekmeğimiz hazır! Herkese afiyet olsun.