Ayran aşı çorbası tarifi: Hem lezzetli hem de pratik

Ayran aşı çorbası lezzetinin yanı sıra oldukça da doyurucu. Hazırlaması pratik olan bu çorba, tadıyla adeta damak çatlatacak, misafir sofralarının vazgeçilmezi haline gelecek. İşte ayran aşı çorbası tarifinin detayları…
Giriş Tarihi: 24.09.2023 09:49 Güncelleme Tarihi: 24.09.2023 09:49

YAPILIŞI

Malzemeler;

500 gram yoğurt

1 su bardağı su

1 su bardağı buğday

1 su bardağı nohut

1 tatlı kaşığı dereotu

1 çay kaşığı tuz

İlk olarak 1 su bardağı nohutu bir tencerenin içerisinde haşlayın.

1 su bardağı buğdayı da başka bir tencerede haşlayın. Buğdayların haşlanmasına yakın içerisine nohutları ekleyerek haşlama işlemine devam edin.

Buğdaylar pişince ocağın altını kapatın ve buğdayları süzün.

Büyük bir kabın içerisine 500 gram yoğurt, 1 bardak soğuk su ve tuz ekleyip karıştırarak ayran haline getirin.

İçerisine buğday ve nohutları ekleyip karıştırın.

Dereotunu küçük parçalara bölerek içerisine ilave edin.

Çorbanın soğumasını için 1 saat boyunca buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun!

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.