Düğün çorbası tarifi: Lezzetiyle baş döndürecek
YAPILIŞI
- Etleri düdüklü tencereye alalım, üzerine suyu ilave ederek ve 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Etlerin pişmesinin ardından kısa sürede soğuması için farklı bir tabakta bekletin ve soğuduktan sonra didikleyin.
- Bu esnada çorbanın terbiyesini hazırlayabilirsiniz. Bir kapta yoğurt, un, yumurta sarısı, limon suyu ve içme suyunu iyice çırpın.
- Haşlanan etin suyunu süzdükten sonra, çorba yapacağımız tencereye alın.
- Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyumuzun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin.
- Kaynadıktan sonra didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbamızı kaynatın.
- Son olarak çorbanın tuzunu da ilave edelim, 5 dakika daha kaynatarak ocağı kapatın.
- Üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis yapın.
- Dilerseniz çorbayı içerken sirke de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…