Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Bil de ağlama

Pazar günü gene bir miting var, "cumhuriyet mitingi" diyorlar. Ankara'da,
Tandoğan Meydanı'nda yapılacakmış.
Milli Şef'in astığı astık kestiği kestik ünlü Ankara valisi Nevzat Tandoğan'ı hatırlatıp "yakışmış" demeyelim şimdi, bozuluyorlar...
Mitingin adı "cumhuriyet" mitingi. Yani, "padişahçılara karşı" yapılıyor olmalı...
Oysa ülkemizde, kimsenin ciddiye almadığı birkaç egzantrik mütefekkirden başka padişahçı yok.
En koyu şeriatçı bile yönetimde "meşveret" istiyor, yani bir cumhuriyetten yana.
Hayır, miting yapanların derdi, laiklik. Fakat bunun "monarşi" altında da sağlanabileceğini akılları kesmiyor. İspanya, İngiltere, İsveç, Norveç gibi ülkeleri tanımıyorlar.
Niçin mitinge "laiklik mitingi" demiyorlar peki?
Çünkü dertleri yalnız o değil. Dertleri, zart zurt düzeni. Cumhuriyetten anladıkları, "kendi kafalarına uygun", otoriter tek parti cumhuriyeti. Hani şöyle "gelip de onon beş yıl gitmemek" üzerine kurulu bir yaklaşım...
İkiyüzlülüğe hiç gerek yok, bu miting, cumhuriyet falan ayağından "AKP'ye karşı" yapılan bir miting.
Bundan öncekiler de öyle değil miydi?
"Biz parti tutmuyoruz" palavrasını da kimse yutmaz, bunlar "esas olarak" otoriter rejim özlemi çeken bürokratlar, büyük ölçüde de CHP ya da MHP taraftarlarıdır. Aralarında az sayıda darbe yanlısı "şaşkın komünist" bile vardır.
Bu mitinglerde Türk bayrağı kullanıyorlar.
Sanki AKP kendi mitinglerinde yeşil zemin üzerine üç hilalli bayrak sallıyormuş gibi...
"Biz üç renkli PKK bayrağına karşıyız" diyebilirler. O zaman adını öyle koysunlar, üniter devlet mitingi...
I ıh, hem Türk bayrağını kullanacaksın, hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin seçimle oluşmuş meşru hükümetine uyuzluk edeceksin...
Ortada seçim meçim yok, gündemde tepki gösterilmesi gereken önemli bir gelişme yok, bayram değil, seyran değil, hükümet niçin öpülüyor, bu miting niçin yapılıyor?
Bir, Ergenekon davasında kovuşturmaya uğrayanlara "sahip çıkmak" için.
İki, "moral toplamak" için. Seçimden sonra yerlere düşmüştü.
Üç, yeniden bir sayım yapmak için. "Biz kaç kişiydik, bütün bu olup bitenlerden sonra şimdi kaç kişi kaldık?" sorusuna yanıt aramak için.
Gene yanılacaklar, gene sayıyı kendi aralarında şişirecekler, sonra kendi uydurduklarına kendileri de inanacaklar, gene derin bir hayal kırıklığı onları kapıda bekleyecek.
Zarar yok, mitinge siz de katılın gençler!
Ama şunu hiç unutmadan: Bu miting, YouTube'dan sonra Internet sitesi Google'ın da kapatılması için dilekçe vermiş bir örgütün düzenlediği miting!
Neyin ne olduğunu bilin de, sonra ağlamayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA