Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Esdüdüü

Köy Enstitüleri'ne karşı çıkanlar, CHP içinde yuvalanmış "ağa, mütegallibe ve mürteci takımıymış"...
Arkadaş öyle diyor.
Yani İnönü'nün bu işte hiçbir dahli de, kabahati de yokmuş. Koskoca Milli Şef'i sollayıp geçmişler namussuzlar.
Belki de kandırmışlardır, İnönü saf bir adamdı! Kafasının içinde tilki milki bulunmazdı.
Sonuçta, İnönü'ye laf yok. Hele Recep Peker gibi büyük bir devrimciye, asla.
Toprak Reformu'na karşı çıkıp partiden kopanlar ve Demokrat Parti'yi kuranlar da toprak ağası gericiler tabii. (Menderes'in toprağı vardı da, Köprülü'nün ve Koraltan'ın nerede kaç dönüm arazisi vardı, altmış beş yıldır kimse öğrenebilmiş değildir! Bilen varsa beni aydınlatsın. DP'nin ilk yönetici kadrosundan Tevfik Rüştü Aras, Cami Baykut, Kenan Öner gibi adamların da nerede ne tapulu arsası olduğunu derhal bana bildiriniz.)
Solun resmi tarihi böyle söyler.
Daha doğrusu, kendini solcu sanan dıngılların resmi tarihi böyle söyler!
Parti içindeki ağa, mütegallibe ve mürteci takımı ha?
Allah Allah... Benim kafam karıştı...
CHP ilerici, devrimci bir parti değil miydi? Savaştan sonra demokrasiye izin vermeseydi memleketi ne güzel daha da yönetecek değil miydi?
Daha otuzlu yıllarda, daha kırklı yılların başında, CHP'nin içinde ne işi varmış bu ağa, mütegallibe ve mürteci takımının?
Gericiler CHP'ye mi sızmışlar yoksa?
Mebus listelerini yapan Atatürk, onaylayan İnönü... Sızmayı nasıl başarmışlar?
Bu nasıl devrimci parti yahu, ağa, mütegallibe ve mürteci parti içinde, yönetiminde, meclis sıralarında önemli bir yer işgal ediyor? Ve bunlar kovulmuyorlar da...
Yok efendim, partinin bir "ilerici ve devrimci kanadı" varmış, bir de bu kanadı...
Nasıl parti bu yahu Mevlana tekkesi gibi, taban tabana zıt görüşte de olsa her geleni alıyor, her isteyen kanat kuruyor? Diyalektiğe göre "zıtların birliği" bu mu yoksa?
Yoksa sorun bu partinin "tek" olmasında mı, başka çıkış yolu bulamayan her siyasi akım, her sosyal sınıf oraya kapılanmak zorunda kalıyor? Serbest Fırka'yı kapatmasaydınız ağa, mütegallibe ve mürteci ne güzel oraya gidecekti, CHP tertemiz, pırıl pırıl kalacaktı... (Bunun küçük bir sakıncası vardı tabii, Allah korusun SF iktidara gelebilirdi sonra!)
Yoksa CHP'nin halkla malkla uzaktan yakından ilgisi yoktu da, bu parti, "bürokrasiyle eşrafın pek de mesut olmayan bir izdivacından" mı ibaretti? 1945 yılında öküz ölünce ortaklık da ayrılmış olmasın?
Sakın eşraf, "Ermeni meselesinden dolayı hesap vermekten korktuğu için ister istemez onu koruyabilecek tek gücün, bürokrasinin sultası altına girmek zorunda kalmış" ve ilk fırsatta bu birlikteliği bitirmiş olmasın?
Yaşın yetmişe de gelse, saçların bembeyaz da olsa okuyacaksın koçum, okuyacaksın, öğreneceksin ve üstünde düşüneceksin.
Köşe yazarı diye kelle gezdirmeyeceksin.
Tarihe, sosyolojiye, siyaset bilimine aklın ermiyorsa da Hadise'nin poposunu falan yaz, yerini bil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA