Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Vahide'yi de Cheney mi öldürttü?

Önceki akşam ATV'de "Elveda Rumeli"yi izlerken "Acaba dizilerde olduğu gibi senaristler gerçek hayatta da insanların ve ulusların kaderlerini belirler mi" diye düşündüm.
Dizinin önceki akşam yayınlanan bölümünde vurulan Berrak Tüzünataç'ın canlandırdığı Vahide karakterini, dizideki kocası Tıbbiyeli Mustafa ameliyat etti. Tüm çabalarına rağmen Vahide'yi kurtarmayı başaramadı.
İşin arkasındaki olayı da herhalde biliyorsunuz.
Berrak Tüzünataç bu yaz evleneceği erkek arkadaşı ile daha fazla birlikte olabilmek için diziden ayrılacağını yapımcıya daha önce duyurmuştu. Bunun üzerine de Vahide karakterinin rol gereği öldürülmesine karar verilmişti.
"Süper Güçler"e veya "Derin Devlet" lere dayandırılan komplo teorilerine göre, gerçek hayatta da bazı senaristler insanların ve ulusların kaderini belirleyebiliyor.
Bu teorilere kendinizi fazlaca kaptırırsanız, mesela "Kürt Realitesi"nin "Bölücü terör"den soyutlanmasını içeren bir çözüm noktasına yaklaşıldığı için, bu sıralar demokrasiyi, Cumhurbaşkanı'nı, istikrarı hedef alan eylemler ve kalkışmalar yoğunlaşacaktır diye düşünebilirsiniz.
Ama bu komplo teorileri (veya iddiaları) sadece Türkiye üzerinde bulunmuyor.

Hariri ve Butto suikastları

Dün Yeni Şafak'ta İbrahim Karagül konuyu "BOP Suikastlarının Şifreleri Çözülüyor" başlığı ile ele almış ve şunları yazmıştı:
- The New Yorker dergisinin ünlü ismi Saymour Hersh, "Pakistan'ın eski Başbakanı Benazir Butto'nun ve Lübnan eski Başbakanı Refik Hariri'nin dönemin ABD Başkan Yardımcısı, Dick Cheney'in emriyle öldürüldüğünü" söylüyor. Hersh, "Lübnan Başbakanı Refik Hariri gibi Butto'nun öldürülmesi emrini de Cheney verdi. Suikast CIA içinde kurulan 'Özel operasyon birimi' tarafından gerçekleştirildi. Bu birimin amacı ABD karşıtlarının elimine edilmesi" diyor.
Karagül olayın Türkiye'ye ilişkin yanını da şöyle değerlendiriyor:
- 15 Mart 2005'te, yani bir ay sonra, "Hariri, ABD üssüne karşı çıktığı için mi öldürüldü" başlığı ile bütün iddiaları aktardım... Aynı dönemde, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Suriye ziyaretine açıkça tavır alan ABD Ankara Büyükelçisi Eric S. Edelman'ın, adeta bu ülkeyi tehdit etmesinin de bu olaylarla bağlantısı vardı... ABD'deki bu terör çetesi başarsaydı, BOP suikastları bugün devam ediyor olacaktı. Türkiye'de bazı insanlar için bugün matem tutuyor olacaktık. Bu yazıya, BOP suikastlarına Türkiye'den de isimler katmak zorunda kalacaktık. Şükür başaramadılar!
Görüldüğü gibi, gerçek hayat da bir dizi gibi yeniden yazılabilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA