Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

2’nci cumhuriyet terörü yok etmeli

Herhalde Fransa'dan esinlenen bir davranıştı... Bir ara "Cumhuriyet"in önüne rakamlar koymak çok modaydı...
"2'inci Cumhuriyet" veya "3'üncü Cumhuriyet" gibi... Eğer her darbe ile bu rakamlara yenileri eklenseydi, 1997'deki Post-modern darbenin Cumhuriyet'i "4'üncü Cumhuriyet" olurdu.
15 Temmuz darbe teşebbüsü sonuca ulaşamadığı için, Cumhuriyet'i numaralayamadı.
Ama her şey öylesine darmadağın oldu ki, geçmiş Cumhuriyetlerde hiç görmediğimiz yapılanmalar karşımıza çıktı. Ordunun da, bürokrasinin de yeniden yapılanması gündeme geldi.

2'nci cumhuriyet
Bunun yanında FETÖ'nün sızdığı kurumlardaki ayıklamalar, binlerle ifade edilen sayılara ulaştı. Hiç ummadığınız isimlerin FETÖ imamı olduklarını öğrendik.
Demek istediğim şu... Geçmişteki Cumhuriyet'i numaralama çabaları sadece birer özentiydi. Ama şu anda gerçekten "2'nci Cumhuriyet"in ilk günlerini yaşamaktayız. Devletin bütün kurumlarının yenilendiği, Genelkurmay'ın Cumhurbaşkanlığı'na bağlandığı, sivil seçilmişlerin artık yanlarında yaver taşımadıkları, askeri okulların, askeri hastanelerin sivilleştirildiği yeni bir dönem.

Zafer bekliyoruz
2'nci Cumhuriyet'in kuruluşunun kutlanması için, yeni güvenlik yapısının terörizme karşı bir çarpıcı zafer kazanması gerekiyor.
FETÖ'cü askerlerin ve subayların değersizlikleri bu şekilde daha iyi vurgulanacaktır.
Güneydoğu'da tırmanan teröre karşı yeni yapı kendisini ve etkisini kanıtlamalıdır.
2'nci Cumhuriyet'in 1'incisinin hastalıkları ile malul olmamasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA