Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

'Dalan'ın Kasası'-2

Geçen hafta bu köşede Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Muhasebe Müdürü Mürsel Önal ile ilgili üç habere ilişkin avukatından gelen şikayeti ele almış, bazı noktaları bu haftaya bırakmıştım.
Bunlardan biri, 5 Ağustos tarihli Dalan'ın Kasası Uçtu manşetiydi. Avukat, Önal'ın 28 Temmuz'da yurda dönüp sorguya alındığını ve serbest bırakıldığını söylüyordu. Yani, haber "bayat"tı, gerçeği yansıtmıyordu.
Bu konuda haklı olduğunu, yani yanıltıcı başlık ve eksik haber verildiğini bugün söyleyebiliyoruz.
Avukatın ikinci iddiası, 21 Kasım tarihli Dalan'ın Adamına 12 Yıl Hapis İstendi başlıklı habere ilişkindi. İddianamenin 3 Kasım'da verildiğini, ancak yargıçların bunu reddettiğini öne sürüyordu.
Muhabir Gülcan Demirci davanın Asliye Ceza Mahkemesi'ne açıldığını öğrenince kaynaklarını devreye sokarak iddianameyi 15.11.2009'da aldırmış ve ilerleyen günlerde haberini hazırlamış. "Ben iddianameyi Savcının mahkemeye göndermesinden yaklaşık 11-12 gün sonra aldırdım. O güne kadar da her hangi bir itiraz ya da izlenen hukuki süreç ve yazışma yoktu" diyor.
Dosya 16 Kasım'da "iade edilmiş", savcı itiraz edince bu kez Ağır Ceza'dan da reddedilmiş. Ama süreç bitmemiş. Dosya incelenmeye devam ediyor. Gördüğünüz gibi bir dava sürecini haber açısından incelememiz bir haftamızı aldı. Okurlar adına talebimiz, bu süreçlerin anlaşılır, taze bilgilerle beslenmiş habercilikle izlenmesi.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA