Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

İki haber daha

Dünyada ciddi, saygın gazeteler, intihar haberlerinde sıkı tasarruf ve titizlik uygulamaya devam ediyor. Kamuya mal olmuş kişiler (siyasetçi, sanatçı, adı sanı bilinen kamu görevlisi, mesleğinde öne çıkmış olanlar vs) dışındakilerin, yani "sıradan insanlar"ın intihar haberlerini şayet onu haber yapacak çok özel bir bağlam yok ise, vermiyorlar. Verdikleri haberlerde de, toplumda intihara eğilimli kişilere ilham kaynağı olmasın, "bulaşmasın" diye yöntemini habere almıyorlar.
Bu köşede hassasiyetin altını çizmeyi sürdürüyorum. Genel, ciddi habercilik teamülüne bu konuda uymayan, yani "nasıl intihar etti" detaylarını içeren haberleri burada eleştirel bir tavırla dikkatlere getiriyorum.
Bunlardan biri, 19 Kasım tarihli gazetede Feribotta İntihar başlığıyla yer alan kısa haber. Diğeri ise, 28 yaşındaki bir gencin, intiharın "nasıl"ını başlığa kadar taşıyan acı ölüm haberi. Bu tip haberlerin gazetenin içeriğine okur beklentileri açısından ne artı değer kattığını sorgulasak ne kaybederiz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA