Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Tacizci mi, suçsuz mu?

Okurumuz Muhsin Akın, "bu tür yargısız infazlardan vazgeçsek" diyor.
Müşteki olduğu konu haberin kendisi değil, başlığı. Bakırköy'de Osmaniye Mahallesi bazı karışıklıklara sahne olmuş. E.T. rumuzlu kadın, tacize uğradığı gerekçesiyle polise başvurmuş, polis de bir şahsı gözaltına almış. Mahkeme şüpheliyi serbest bırakınca, mahalle sakinleri evine yürümüş. Bu kez de aynı şahıs av tüfeğiyle dışarıya ateş açmış, Bir daha gözaltına alınmış, ama gene serbest bırakılmış.
Haber, Tacizci Serbest Bırakılı Mahalleli Ayaklandı, başlığıyla sunulmuş.
Akın diyor ki: "Burada bir acayiplik var. Mahkeme iki defa serbest bırakıyor, yani çok önemsemiyor mu? Neyse, benim diyeceğim, biz bu adamın suçlu olup olmadığını biliyor muyuz? Hayır. O zaman niye peşinen tacizci ilan ediyoruz? Bence bu yargısız infazdır, buna dikkat etmenizi rica ederim."
Haberdeki dikkatli dil, başlığa yansımamış. Ortada bir iddia var, kanunu kendi eliyle uygulamaya zorlayan bir kitle var, ve en önemlisi, iki kez serbest bırakılan bir kişi var. Haberdeki temel unsur, "neden?" sorusunun cevabı eksik: Okurlar, şahsın neden, hangi gerekçeyle serbest bırakıldığını öğrenemiyor. Deliller mi yetersiz, dava açılmamış veya düşmüş mü vs bunları bilemiyoruz. Peşin hükme yol açıcı haber dili ve başlıklara dikkat.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA