Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sahadaki seyirciler

Semih ile Güiza'nın ismi 11 için yan yana geldiğinde, herkes çift forvet olacaklarını sanıyordu. Ama Daum sistemi değil, sadece isimleri değiştirerek normal kurgusunda farklılık yaratmaya çalışıyordu. Elbette olmadı, olamadı.
Üç ofansif oyuncunun yalnız bıraktığı orta ikiliye Mehmet Topuz'dan da destek gelmeyince, Kasımpaşa seyircisiz maçın tüm kontrolünü eline geçirdi. Büyük takıma karşı oynama motivasyonlarını azaltacak, ya da Fenerbahçe takımına giydikleri formanın önemini hatırlatacak seyirci de olmayınca, kazanması gerekenlerin sahadaki seyirciler olduğunu gördük.
Gökhan Güleç'in ilk yarıda değerlendiremediği tam beş net pozisyon vardı.
Güiza'nın önünde kalan şans topunu saymazsak Fenerbahçe pozisyon fakiriydi. Cenk, Moritz, Gökhan üçlüsü defanslarına yardım için orta yuvarlağı bile geçmeden ilerde kaldılar. Geri koşmayan Fenerbahçeli oyuncuların bu zaafını buldukları boş alanlarla o kadar net değerlendiriyorlardı ki, güven bunalımı başladı. Saraçoğlu sessizliği kara bir bulut gibi çöküyordu Fenerbahçe'nin üstüne.
Selçuk, Semih ve ikinci 45'te oyuna giren Özer Hurmacı ile Deivid'in maç eksikliğinden kaynaklanan bilememezliklerine, Carlos'un kanadının Kasımpaşa için "atak başlangıç noktası" seçilmesi geldi. Hiçbir engelle karşılaşmadan rakip sahaya geçen konuk ekibin, Fenerbahçe defansının arkasına attığı her top tehlike yaratıyordu.

FATURA SAHİBİNİ BULMALI
Skorun faturası ilk goldeki hatasıyla Volkan'a veya rakibin pozisyon sayısına bakılarak defansa kesilebilir. Ama gerçek, Fenerbahçe takımının birbirlerini bilememesi, ne yapacağını şaşırıp, ortama ve kendilerine yabancı kalmasıdır. Emre Belözoğlu'nun orta sahayı tetikleyen, organize eden, hücum presi olmayınca, kazanma hırsını da kaybetmişti Fenerbahçe. Bir haftadır bu zaaflara dikkat çekip, Samandıra'da "yerinden oynayan çivilerin" oturtulması gerektiğini boşuna yazmıyoruz. Bunların engellenmesi için yaptığımız önerilere, resmi siteden başka ağızlarla ve laflarla anlamsız cevaplar veriliyor.
Mantaliteyi değiştiremiyorsanız bari iyileştirin diye yoruyoruz kendimizi... Bir hafta önce Beşiktaş'tan, şimdi de Kasımpaşa'dan üç gol yediler. Kaçanlar cabası. Yazık diyeceğim ama bu maçta puan kaybetseler, Kasımpaşa'ya yazık olacaktı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA