Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

En önemli koz fikstür

Fenerbahçe'nin devre arası kampından gözlemleriniz nelerdir?
Daum takımın başına ilk geldiğinde, bir tedavi süreci uygulamak zorunda kaldı. Oyuncuların geçmiş dönemden hem beyin, hem de fizik olarak yıpranmışlıkları ile uğraştı. Bu kez de takımdan ayrılan oyunculardan sonra gereken uyum dönemi çıktı karşısına. Kupa maçları nedeniyle de çok ağır yüklenme yapamadılar. Bir-iki idmanla açıkları kapatmaya çalıştılar. 'Bir farklılık yaratır mı' diye merak içindeydim ama zor maçlar oynayacak ve zor kazanacak bir takım çıktı karşımıza.

İkinci yarıya başlarken sarı-lacivertlilerin fikstür avantajı olduğunu düşünüyor musunuz? Oynanmayan hiçbir maç kazanılmış sayılmaz. Tek avantaj Fenerbahçe takımının kendi seyircisi önünde çok daha güvenli ve risk alarak oynamasıdır. Tribünlerin gücü takım için çok önemli. Türkiye'de başka hiç bir takım Fenerbahçe kadar kimlik değiştirmiyor. Bu nedenle fikstür Fenerbahçe'nin en önemli kozu...

Giden 3 önemli oyuncu, gelen ise şimdilik sadece Gökhan Ünal... Üç kulvar için kadro derinliği yeterli mi?
Gidenlere rağmen Türkiye'nin en kaliteli oyuncuları Fenerbahçe'de. Bu takımın iyi bir organizasyona ve cesur yönetime ihtiyacı var. Kadroyu disipline edip, tatlı hayattan çekip, futbola konsantre ettikleri taktirde özellikle Türkiye'de sorun yaşamazlar. Avrupa zaten, ne Aziz Başkan'ın, ne de Daum'un kafasında öncelik taşıyor.

Transferi gündemde olan Dentinho, aranan isim midir?
Sorun çözen oyuncular Fenerbahçe'nin her zaman önceliği oldu. Takım oyunu yerine yıldızların yaratacılığına dayalı bir düzene sahipler. Bu nedenle forvet hattının her bölümünde görev yapabilecek, adam eksiltecek, pozisyon yaratıp, gol atabilecek bir oyuncu, bu anlayış için "tam isabettir". İlk yarının taraftar üzerinde yarattığı moralsizliği de göze alırsak, umut veren bir ismin transfer edilmesi, Fenerbahçe seyircisini de tekrar oyunun içine alır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA