Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Sponsorlar küstürülüyor

Federasyonun garip kararları Bank Asya ve Digiturk gibi Türk futbolu için çok önemli para kaynaklarını küstürüyor. Bunun zararı da futbola dokunuyor. Yayıncı kuruluş Digiturk, geçen hafta neredeyse tüm maçları aynı gün ve aynı saatte yayınlamak zorunda kaldı. Bu hafta da program benzer şekilde. Çünkü Futbol Federasyonu, tüm maçları aynı gün, aynı saatte başlatıp muhtemel şike ve anlaşmaları engellemeyi hedefliyor. Ama tuhaflığa bakın ki; bu hafta sonu bir tek Hacettepe-Sivasspor maçı farklı bir günde oynanıyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!
Federasyon olarak takımlara güveniyorsan sezon içinde olduğu gibi cuma, cumartesi ve pazara önemli bir maç koyarsın. Futbola çok önemli kaynak aktaran Lig TV'ye zarar vermezsin. Eğer takımlara güvenmiyor ve "Bunlar bir iş çevirir" diye düşünüyorsan, bu yüzden tüm kritik maçları aynı gün, aynı saatte başlıyorsan Hacettepe-Sivas maçını da bu uygulamada tutmak gerekir. Unutulmasın ki, Sivas ve Beşiktaş arasında puan eşitliği halinde sıralamayı genel averaj belirleyecek. Atılacak bir gol bile büyük önem taşıyor.
TFF, Sivas ve Beşiktaş'ın maçlarının günlerini farklı belirledikten sonra Ankara Yenikent Stadı'na Bank Asya play-off maçlarını koyuyor. Türkiye'de bu maçları oynatacak başka şehir kalmadı mı? Üstelik, Bank Asya'nın adını verdiği bu ligin finalini aynı güne yığılan Süper Lig maçlarının gölgesinde bırakıyorsunuz. Play-off finalinin görsel ve yazılı medyada sponsorun arzu ettiği yeri bulması mümkün değil.
Öğrendiğimiz kadarıyla TFF Başkanı Mahmut Özgener, Sivas'ın maçını cumartesiye almak için Sivas Başkanı Mecnun Otyakmaz'dan onay almış. Bir düşünün. Örneğin, Hacettepe Sivas'ı yendi. Pazar günü A.Gücü-Beşiktaş maçında beraberlik bile Beşiktaş için kötü sonuç olmayacak. Hacettepe'nin Sivas'ı yendiğini bile Denizli'nin bir gün sonra A.Gücü-Beşiktaş maçında oyuncularına vereceği taktik farklı olmaz mı? Federasyon Başkanı Özgener, Otyakmaz'dan onay alırken aynı onayı Trabzonspor Başkanı Sabri Şener'den de aldı mı? Çünkü Trabzonspor da artık şampiyonluk potasında. Nereden bakarsanız bakın, çocukların bile yapmayacağı hatalar yapılıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA