Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Tehlike sinyalleri

Galatasaray dün gece sürpriz bir sonuçla iki puan kaybetti ama kazansaydı bile dün gece geleceğe yönelik tehlike mesajlarını görmezlikten gelemeyiz.
Galatasaray takım savunmasında eksik bir görüntü çiziyor. Takım savunması asla ve asla geri dörtlüde oynayan oyuncular olarak düşünülmemeli. Takım savunması en uçtaki Milan Baros'dan başlar kaleciye kadar gelir.
Diğer bir deyimle top rakipteyken G.Saray özellikle orta sahada ısıramıyor. Keita, Arda, Elano veya Kewell gibi oyuncular rakiplerini kovalıyorlar ama bu sadece göstermelik. Rakibi kovalamak, geriye koşmak takım savunmasına katkıda bulunmak değildir. Çok mütevazi bir Orta Avrupa takımı olan Sturm Graz biraz şanslı ya da becerikli olsa G.Saray'ı paramparça ederdi.
Yıldız oyuncuların gerçek anlamda savunma yapmayıp mücadele etmemeleri Türkiye Ligi'nde fazla sırıtmıyor. Ama rakip biraz diri, biraz top yapan oyunculardan kurulu olduğunda takke düşüyor ve G.Saray'ın keli görünüyor.
Dün gecede işte Ali Sami Yen'de Graz, G.Saray'a kel olduğunu gösterdi. Alışılmış G.Saray ligimizde çok pozisyon verip, zaman zaman gollerde yiyip ama maçları kazanıyordu. Hem de çok gol atarak. Ama dün gece Graz'a karşı bunu da yapamadılar.

NET PENALTI VERİLMEDİ
Bunun iki sebebi var. İlki rakip iyi mücadele etti, ikincisi G.Saray'ın atak oyuncuları formda değiller. Arda'daki düşüş sürüyor. Eğer Elano Brezilya Milli Takımı'nın Elano'su ise dün geceki gibi sıkışmış maçları tek başına çözmeli.
Keita çok koşuyor, rakip savunmayı karıştırıyor ama final paslarında başarılı değil. Rijkaard'ın bundan sonra çok iyi bir karar vermesi lazım. Rakip iyi ve diri bir takım olduğunda Arda, Kewell, Elano ve Baros gibi oyuncuların sadece göstermelik savunma yaptıklarında bunun bedelini G.Saray ağır şekilde öder. Dün gece sadece iki puan olarak ödedi ama bir başka gece çok farklı olabilir. Sahada çok yakışıklı ve gencecik bir hakem vardı ama maalesef hakemlikle uzaktan yakından alakası yoktu. Arda'nın ilk devrede attığı golü UEFA'nın yeni uygulamaya koyduğu 'kale çizgisi hakemi' iptal etti. Bence karar doğru, çünkü Arda kafaya çıkmadan önce rakibini itiyor ama hemen hemen aynı yerde ikinci yarı Arda'ya yapılan net bir penaltı var ama bu verilmiyor. Verdiği kartlar kart değil, göstermediği kartlar da cabası.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA