Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

MHK cesur mu?

Dün SABAH Gazetesi'nde Avrupa Ligleri ve hakemlerle ilgili harika bir araştırma yapılmış. İşin özeti şu: Dünyanın en önemli liglerinde büyük maçları genelde FIFA hakemleri, en elit hakemler yönetirken ülkemizde bu oran Avrupa'ya kıyasla son derece düşük. Bizdeki derbilerin önemli bir kısmına FIFA kokartı takmamış hakemler çıkmış.
Uluslararası platformda Türkiye'nin en iyi hakemleri Selçuk Dereli ve Cüneyt Çakır, Oğuz Sarvan komitesi döneminde fazla derbi yönetmemişler. Dereli hiç derbi almamış; Çakır sadece iki kez düdük çalmış. İşte burada MHK ile ilgili ciddi bir kaygımız ortaya çıkıyor. Acaba MHK belli kulüplere şirin gözükmek veya sevimsiz gözükmemek için mi bu hakemleri derbilerde kullanmıyor? Selçuk Dereli, yıllardır Fenerbahçe maçlarına çıkamıyor. Sorulduğunda ilgililer Dereli'nin F.Bbahçe Kulübü ile mahkemelik olduğundan dolayı böyle bir tutum sergilediklerini belirtiyorlar. Peki o zaman takiyye yapmak için Dereli'nin geçen sezon Tokatspor-Fenerbahçe kupa maçına atanmasının mantığı ne olabilir ki?
Önce Özgener'i sonra da MHK'yi ciddi bir biçimde uyarıyoruz.
Önümüzde çok daha zor haftalar var. Geçen seneki gibi Sivasspor, Trabzonspor, Beşiktaş değil, Fenerbahçe, Galatasaray ve büyük ihtimalle Beşiktaş da yarışın içinde olacak. Doğru strateji ve cesur tutum sergilemezseniz Mayıs ayında çok acı çekersiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA