Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Uyuyan hücreler operasyon mu çekiyor?

İki gün önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 15 Temmuz'daki hain kalkışmadan sonra kamu kurumlarında başlatılan FETÖ ile mücadelenin bilançosunu açıkladı. 125 bin 485 kamu çalışanının işlem gördüğünü, 18 bin 331'inin göreve iade edildiğini, 94 bin 867'sinin ihraç edildiğini 30 bin 618'inin de açıkta olduğunu söyledi.
Bu madalyonun bir yüzü, peki ya diğer yüzünde ne var?
Hatırlayın, Rus Büyükelçisi suikastı madalyonun diğer yüzünü hepimize göstermişti. Yaşanan olay, devlet içinde uyuyan, eli silahlı, kendini gizleyen FETÖ hücrelerinin hâlâ çok fazla olduğunun kanıtı gibiydi.
İnşallah böyle bir şeyi bir daha yaşamayız.
Ama duyduklarım mücadelede 'nicelik' olarak büyük mesafe alınmasına rağmen uyuyan hücrelerin devlete karşı operasyon çekmeye çalıştığı izlenimi uyandırıyor.
Neden mi böyle söylüyorum?
Yaşanan bir olaydan yola çıkarak anlatmaya çalışayım.
Biliyorsunuz, MASAK raporları, istihbari bilgiler ve şikâyetlerle harekete geçen Emniyet, FETÖ operasyonları düzenliyor. Bu raporları ya da istihbari bilgileri değerlendirenler gözaltı listelerini hazırlıyor. Ekipler harekete geçiyor. Bu kişilerin ev adreslerine gidiliyor. O sırada listeler savcılıklara da ulaşıyor. Buraya kadar her şey normal.
Ancak...
Görüyoruz ki, bu listelere Emniyet ya da MİT içinde 'birileri' FETÖ ile hiç alakası olmayan hatta devlete yakın isimleri de dahil etmeye çalışıyor. Hatta bu kişiler, Emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından hiçbir gözaltı kararı almasalar da isimleri FETÖ'den tutuklu kişilerin ifadelerine monte edilmeye çalışılıyor.
Şimdi soruyorum...
Bu devlet içinde uyuyan hücrelerin bir tezgâhı değil mi? Kripto FETÖ'cüler devlete karşı operasyon mu çekmeye çalışıyor? Emniyet ve MİT kendilerine gelen MASAK raporlarını nasıl inceliyor? Operasyon listelerini hazırlayan ekipler tamamen FETÖ'cülerden temizlendi mi? MASAK'ta halen 'kripto' memurlar çalışıyor mu?
Elbette, bu örgütün 40 yıldır devletin kılcal damarlarına kadar girdiğini biliyoruz. Fakat üst kadrolardan da uyuyan hücrelerin ataklarına karşı koymalarını bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA