Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Hükümete kötü bir haberim var!

Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Başbakan Binali Yıldırım bankalara faiz indirimi çağrısı yaptı. Yetmedi 52 banka Külliye'ye çağrıldı. Beştepe'deki zirvede bankaların hükümete destek sözü verdiği gündeme geldi. Hepimiz bugün yarın kamu bankaları öncülüğünde faiz indirimi furyası başlayacağını beklerken ne oldu biliyor musunuz?
Çaktırmadan yarım puanlık bindirim geliverdi.
İki gündür memleketin çeşitli illerindeki işadamlarından telefon alıyorum. Ziraat ve Vakıfbank'ın faizleri artırdığını iddia ediyorlar. Dedikleri şu; "Kredi alacaktım faizi yüzde 15'ten 15.50'ye çıkarmışlar."
"Bu konjonktürde yapamazlar, hükümet onlardan indirimde öncülük bekliyor" diye ağzımda geveledikten sonra teyit amaçlı birkaç bankayı arıyorum. Hakkaten de doğru...
Bazı firmaların reytinglerinin kötü olduğunu o nedenle faizi artırdıklarını bahane ediyorlar.
Kaynak maliyetleri artmış olabilir buna diyecek lafım yok. Ama böyle bir dönemde faizi indirmek yerine artırmak kötü bir sürpriz değil mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA