Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DİLEK GÜNGÖR

Dedikodu ekonomisi!

Size bir soru sorayım... ABD'deki Rıza Zarrab ve Hakan Atilla davası üzerinden Türk bankacılık sektörüne yönelik psikolojik harp yürütüldüğünün farkında değil misiniz?
ABD Hazinesi yalanlıyor, Türk bakanları yalanlıyor, ekonomi bürokrasisi yalanlıyor.
Ama millet olarak dedikoduyu (arkasında kimlerin olduğu belli olan) sevdiğimiz için onun peşine takılıp gidiyoruz. Kendi ayağımıza kendimiz sıkmaya çalışıyoruz. İçeride ve dışarıda Türk ekonomisine yönelik algı operasyonları başlatan çevrelerin ekmeğine yağ sürüyoruz.
Velev ki, Halkbank'a dava açıldı.
Sonlanması en az 1-1.5 yıl sürer. Varsayalım, yaptırımları delmekten suçlu bulundu ve ceza kesildi. Dünyanın sonu mu?
Hatırlayın geçmişi... ABD, İran ambargosunu deldiği gerekçesiyle Credit Agricole, Commerzbank, Deutsche Bank, BNP Paribas ve Credit Suisse'e ceza kesmedi mi? Kesilen cezanın 8'de 1'ini ödediler. Bu ülkelerde, bu bankalara ceza kesildiğinde dahi bizdeki gibi kıyamet koparılmadı. Ekonomi dedikoduyla döndürülmez. Kimsenin algı operasyonlarıyla Türkiye ekonomisini çökertme planı yapanların tuzağına düşmemesi gerekir. Hele hele bu günlerde...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA