Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ ERDOĞAN

Hakkari'nin 'Kar Çiçekleri'

Güneydoğu'da bir kısım gençler Sümbül Dağı'na çıkıp kurşun sıkarken, bölgenin genç kızları dağın eteğinde top peşinde koşuyor. İşte Hakkari'deki "Kar Çiçekleri"nin öyküsü

Terörün yoğun olduğu illerden olan Hakkari'de bir ilke imza atılarak Hakkarigücü Kız Futbol Takımı kuruldu. Bir kısım gençler Sümbül Dağı'na çıkıp terör örgütüne katılıp kurşun sıkarken, bölgede yaşayan genç kızlar ise yine Sümbül Dağı'nın karlı eteğindeki tarlada top peşinde koşuyor. Kadroda yer alan bayan futbolcular Hakkari'nin çeşitli köylerinde dünyaya geldiler. Aileleri önceleri çocuklarını okutmak istemedi. Yetkililerin araya girmesiyle, kızların Hakkari'de yatılı okula kayıtları yapıldı ve eğitim olanağı sağlandı. Futbol Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Adnan Aykut, ilköğretim son sınıf ile lisede öğrenim gören kız öğrencilerin spora ilgileri olduğunu duyunca, bir ilke imza attı ve Hakkarigücü Kız Futbol Takımı'nı kurdu. Aykut, başlangıçta bazı kesimlerin "Kızlar futbol oynar mı?" tepkisini gösterdiğini belirterek, "Yılmadık ve mücadele ettik. Kentin kötü imajını değiştirmeyi başardık. Malzeme ve besin konusunda zengin işadamları bize destek verirse, her şey daha da iyi olacak" açıklamasını yaptı.

SENEYE 2. LİG'DE MÜCADELE
Sümbül Dağı'nın eteklerinde çalışmalarını aksatmadan sürdüren kızlar, izin verildiği takdirde yaklaşık 50 cm.'yi geçen karlı kaplı Hakkari Stadı'nda antrenmanlarını yapıyor. Bayan futbol takımının antrenörlüğünü yapan eski atlet Cemile Timur ise, Nisan ayında Türkiye Şampiyonası'na katılacaklarını ve gelecek sezon 2. Lig'de mücadele ederek adlarını daha çok duyuracaklarını kaydetti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA