Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pergamon Kadınları

Bergama'da 1989-1999 yılları arasında belediye başkanlığı yapan, eski dost hemşerim sevgili Sefa Taşkın, yine boş durmamış, yedinci kitabıyla yeni bir güzelliğin altına imzasını atmış.
Taşkın, gönlümüzde hep değerini koruyan, aynı zamanda bir Bergamalı olarak sevdiğimiz, saydığımız isim.
Sefa Taşkın, başkanlık yılları sonrasında, her alanda toplumsal duyarlılığını sıcak tutmuş, farklı alanlarda çalışmış; bu süreçte özellikle yazarlık serüveninde kendisini ispatlayan noktaya ulaşmıştır.
Hatırlatalım; Sefa Taşkın, geçmişten günümüze 'tarihsel mirasın' korunması noktasında, Zeus Sunağı'nın Almanya'dan geri getirilmesi için uzun süren örnek bir mücadele vermişti. Bu mücadele sonucunda, 1860 yılında Türkiye'den kaçırılan Berlin'deki Zeus Sunağı geri alınamasa da; Sefa Taşkın'ın çabaları, başta Bergama olmak üzere tüm Türkiye'de 'tarihsel miras' ile birlikte 'tarih bilinci'nin canlanması konusunda, geniş kitlelerde farkındalık duygusu yaratmıştı.

ALINACAK DERSLER
Şimdi aynı Sefa Taşkın, yazarlıkta emin adımlarla ilerliyor.
Taşkın, Arkeoloji ve Sanat Yayınları'ndan yayınlanan yeni kitabında, antik dönem Bergama'sında yaşamış lider kadınları anlatıyor.
Tarih genellikle 'erkek' hikayeleriyle doludur. Bazen büyülü anlatıların gölgesinde, pırıldayan uygarlıkların ardında, ya da önünde olan kadınları unuturuz.
İşte Sefa Taşkın, bu konuda ezberimizi bozuyor. İyi bir Bergamalı olarak, Pergamon kadınlarını tarihin tozlu raflarından çıkarıp bize tanıtıyor. Bizi yaşamlarının içine çekiyor. Pergamon'a kraliçelik yapmış 8 lider kadının dikkat çekici yaşamı, okumaya, üzerine düşünmeye değer.
Kadınların tümünün yaşamından, günümüz için bile alınacak dersler var. Kadınları yücelten bu çok güzel çalışma nedeniyle, bir Bergamalı olarak sevgili Sefa Taşkın'ı içtenlikle kutluyor, selamlıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA