Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FATİH DOĞAN

Tek suçlu Schuster mi?

Bir takım düşünün.. Bir alt ligde Bank Asya'da son 8 maçını kaybetmeden oynuyor ve 3. sıradaki yerini koruyor.
Bir yönetim düşünün "Kupada yürümek bizim haddimize değil. Bu ağır yol bizim yolumuz değil!" diyor.
Bir teknik adam düşünün Erol Azgın.. Süper Lig rüyası için en iyi oyuncuları Serdar'ı, Ahmet'i, Ferit'i kulübeye koymak, Abdullah'ı, as kalecisi kaleci Fırat'ı 18 dışında tutmak zorunda kalıyor.
Kamil Ocak Stadı'nda bu kadar eksikle sahaya çıkmış bir 11 hayal edin. Karşısına da milyon dolarlar kazanan futbolculardan kurulu hedefleri olan Beşiktaş'ı koyun..
Bu şartlarda insan ne bekler?. Beşiktaş'ın ası-yedeğiyle kendisine yakışanı yapmasını, rahat bir galibiyet kazanmasını..
Ne yazık ki! futbol sahada oynanmadan, savaşmadan kazanılmıyor.
Maalesef milyon dolarlık kontratlar, menajerlik sistemiyle desteklenmiş, yönetici ilişkisi sayesinde perçinleşmiş imtiyazlı yıldız futbolcu pozları kazanmaya yetmiyor!

FORMANIN HAKKI NASIL VERİLİR?
Sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen can siperane çırpınan Quaresma'yı bir kenara koyuyorum. Şu maçın defalarca, günlerce futbolculara ve maç boyunca yedek kulübesinden bir kez olsun çıkmayan Schuster'e Nevzat Demir Tesisleri'nde eziyet ve eğitim niyetine izlettirilmesini öneriyorum.
Bir formanın hakkı nasıl verilir. Amatör ruh ne demektir? Kademe nasıl yapılır. Şut nasıl atılır. Daha oyun nasıl daraltılır, açılır. Kesin bu maç iyi görülmeli, izlenmeli. Teknik direktör Erol Azgın'ın 40-50 metre alanda blok halinde oynayarak Schuster'i nasıl mat ettiği, modern futboldan örnekler verdiği kayıtlara girmeli.
Sayın Demirören ve kurmayları ilk yarıdaki eziyete katlanamadığı için stadı terk etti. Sayın başkan, Beşiktaş taraftarının suçu ne? Arzu ederseniz naçizane bir tavsiye vereyim? Sadece Schuster'i suçlama yanlışına düşerseniz bu takımın sonu hüsran olur.
Beşiktaş'ta futbolcuya endeksli düzen yıkılmalı. Yöneticilerin futbolcuların sırtını sıvazlama dönemi bitmeli. Hep faturayı teknik adama kesme yanlışından dönülmeli. Küçük düzeltmelerle sonuna kadar teknik direktör Schuster'in arkasında durulmalı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA