Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Şans faktörü

Futbolda şans faktörünün var olduğuna fakat şansın iyinin yanında olduğuna inanırım. Şansı ortaya çıkarabilecek faktörleri yaratırsanız şans da yanınızda olur . Futbol oynarken bazı maçlardan sonra attığım goller için ' şans ' diye yorum yapanlara ben aslında bunun şans değil yetenek olduğunu söylemek isterdim. Çünkü o golü atmak için ben herkesten önce düşünür, orda olur ve o gol vuruşu için hazır beklerdim. Yaptığım çalışarak başkalarının şans gördüğünü gole çevirmekti.
Siz futbolda rakip kaleye on tane şut atarsanız, bunların gol olma ihtimali iki tane şut atandan fazladır. Bu şutlardan biri de rakibe çarpıp girerse şans olmaz çünkü siz gol olması için daha çok denemişsinizdir.
Örneğin Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız sonuçların bazıları şans olarak değerlendirildi. Hırvatistan maçında son dakikalarda yediğimiz golden sonra Fatih hoca taktiksel olarak bir karar vererek Emre'yi öne çıkartıp santrforların yanına sürdü. Bu oyuncu da defanstan attığımız uzun topu Semih'e indirdi ve Semih'in vuruşuyla golü bulduk. Şimdi burada şans hangisi? Emre'nin topu indirmesi mi yoksa Fatih hocanın bu fırsatı yaratması için Emre'yi öne çıkarması mı?

TAKIMINI İNANDIRDI
Şimdi Mustafa hoca için de şanslı kelimesi kullanılıyor. Üç ay evvel lig yarışının dışına düşmüş bir takımın başındaki hoca olarak o dönemdeki inancı ve söylemleri ortaya koyması mı, yoksa buna inandırdığı takımının şimdi bulunduğu yer mi şans? Başarıları alkışlamayı bilmek önemlidir. Elbette futbolda eleştiri vardır ama olanı görmezden gelerek yapılması hem yapanı hem de yapılan eleştiriyi değersiz kılar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA