Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi için transfer aslında şart değil

Şampiyon olmuş bir takım olarak başlanan sezonda bitmeyen transfer sohbetleri ve takımda eksiklik varmış görüntüsü Beşiktaş'ı gereksiz sıkıntılara sokuyor. Buna gönderilmesine kesin karar verilemeyen oyuncuların isimleri üzerinde kamuoyunda yaratılan ve bir türlü önü kesilmeyen spekülasyonların etkisi büyük. Bunun sonunu getirmek elbette başta yönetimin sonra da teknik ekibin işi. Şunu açıkça tekrar ortaya koymak şart:

KİMİ KESECEK!
Bu takım geçen senenin lig ve kupa şampiyonu. Sezona da takviyelerle başladı. Bu kadro bazı bölgelerinde eksiklik hissetse de bu ligi şampiyon olarak bitirebilecek kapasitede. İş Şampiyonlar Ligi konusuna geldiğinde onun için illa transfer şart gibi bir konu gündeme geliyor. Bunu söylerken şunu sormak lazım: Gelecek tek yabancı için kimden vazgeçeceksiniz ve bu oyuncu Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu mu getirecek? Elbette hayır. Gelecek oyuncunun katkısının hemen olabileceğinin de bir garantisi yok. Onun için eldeki kadronun en iyi şekilde desteklenmesi ve arkasında durulması çok önemli. Mustafa Hoca'nın taşıdığı endişeye biraz hak veriyorum, çünkü Fenerbahçe'nin başındayken Şampiyonlar Ligi'nde büyük sıkıntılar yaşadı. Bunları Beşiktaş'ın başındayken tekrar yaşamak istemez. Bunu anlayışla karşılayabiliriz. Teknik adam olarak aldığı görevde kendi önceliklerinde bu olabilir.

BAŞARILAR ORTADA
Fakat bu takımın iki sene evvel Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ederken
Bobo, Nobre, Tello, Serdar Özkan, Üzülmez ve Toraman'lı kadroyla hem Liverpool'u hem Marsilya'yı İstanbul'da yendiğini Porto'yu çok büyük şanssızlıkla elinden kaçırdığını bu maçı da kazanmış olsa gruptan çıkacağı durumunu gözden kaçırmamalı. Bu şu demektir; Beşiktaş elindeki bu kadrosuyla defans sıkıntısı yaşamazsa içerdeki maçları kazanma şansına sahiptir.
Gruptan da çıkabilir.
Takviye her zaman yapılabilir, bu da son derece normaldir ama gideni çok tartışıyorsanız gelecek oyuncunun da onun ekseninde aynı şekilde tartışılmasının önünü açıyorsunuz demektir.

TİRAJ MALZEMESİ OLMAYIN
Şunu da hiç kimse unutmasın. Futbolda her zaman iyinin iyisi var. Bugün dünyanın en iyisi diye düşündüğünüz takımlara bile baksanız onların da şurada eksiği var diyebilirsiniz.
Bu her transfer dönemi sonuçlanana kadar bitmeyen bir tiraj mücadelesidir. Siz alacağınız kararları gündem dalgalanmaları ve gelgitlerine bırakıp bunlara göre hareket ederseniz bu tirajın malzemesi olursunuz yönlendireni değil.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA