Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Teknik direktörlükte fark yaratmak

Teknik direktörlük çok keyifli, popüler ve çok zor bir meslek. Gelişen futbol ekonomisi ve artan iletişim olanaklarıyla her gün biraz daha zorlaşıyor. Başarılı olabilmek için yönetilmesi gerekenlerin sayısı ve boyutu sürekli artıyor. Bunun yanında da kayıplar karşısında tolerans ve hoşgörü sınırı daha alt seviyelere inmiş durumda. Teknik adamların üzerlerindeki baskı her geçen gün yeni bir boyut kazanırken kendilerini geliştirme ve farklılaştırabilme mecburiyetini ortaya çıkarıyor.
Fatih Hoca ülkemizde bu mesleğe başladığı yerle geldiği nokta arasında farkı ortaya koyabilen çok önemli bir örnek. Yaptığı işlerle büyük başarılara ve pek çok ilke imza attı. Dünya ölçeğinde kendini bir marka olarak ortaya koyan bir başarı öyküsü yazdı. Türk Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonası'na götüren ilk hoca...

TERİM BİR MARKA
Büyük takımlarımızda üst üste bu kadar uzun süre çalışabilmiş, Uefa Kupası kaldırabilmiş, Türkiye'de dört yıl üst üste lig şampiyonluğu ve birçok kupa başarısı yakalayabilmiş, Avrupa'da en büyük markalı takımların başına geçebilme başarısını gösterebilmiş, Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım ile yarı finale çıkmış ilk ve tek teknik direktör.
Türkiye'nin teknik direktör olarak Avrupa'daki önemli takımlarda görev alabilecek en önemli futbol markası.
Buraya gelebilmek için ortaya koyduğu vizyon ve sürekli gelişime açık bakış açısı onun farkını ortaya çıkardı. Eleştirilen birçok noktası olması son derece normal. Üst seviyede, telafisi olmayan ve bu kadar baskı altında yapılabilen işlerde hatalar olağandır. Unutulmasın ki; zor işleri başarabilmek farklı düşünebilmeyi, risk alabilmeyi ve değişik karakter özelliklerini gerektirir.

SAYGI VE DEĞER
Bazı mesleklerin geçmişten gelen itibarları vardır. Bazıları ise o işi yapanların kişisel özellikleri ile daha da büyür, itibar ve saygınlık kazanır. Fatih Terim, teknik direktörlük mesleğinde bu farkı yaratabilmiş, mesleğine kattığı kişilik özellikleriyle bu işin saygınlığını yükseltmiş, kendi mesleğine ve Türk Futbolu'na olabilecek katkıları üst seviyede yapabilmiş en başarılı örnektir.
Bu açılardan bakabilirsek hem bu mesleğe hemde bu işi bu seviyelere taşıyabilmiş kişilere hak ettikleri saygıyı ve değeri gösterebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA