Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

İkinci gol gelmeyince

İstanbul Büyükşehir Belediye takımı ligin en dengeli ekiplerinden biri. Takım disiplini ve organizasyonlarına son derece sadıklar. Oyundan çok kolay düşmüyorlar.
Rakip baskısı altına kolay kolay da girmiyorlar. Maç içerisinde sakin kalıp maçı ellerinden kaçırmamak için büyük gayret sarf ediyorlar. Dünkü maçta bu özelliklerini tekrar ortaya koydular.
Bu tür takımları bozabilmek, oyundan düşürmek çok kolay değil. Özellikle oyunun ilk yarısında Nonda'nın pozisyonu dışında G.Saray'a çok fırsat vermediler.
Biraz da G.Saray'ın oyun organizasyonu buna sebebiyet verdi diyebiliriz.
Çünkü G.Saray ilk yarıda oyun temposunu düşük tuttu. Kazandığı her topta kendi defansından oyun kurmaya çalışarak Büyükşehir takımının kendi sahasından ofans bölgesinde çoğalmasına izin verdi. Dolayısıyla da kendisi için kullanabilecek çok fazla alan bulamadı.
Buna bir de ön forvet oyuncularıyla defans ve orta alan oyuncularının arasında oluşan uzun mesafe de eklenince rakibi baskı altına alabilecek ikinci topları alamadı.
İkinci yarı tempo yükseltip yanına çabuk oyunu da ekleyince golü buldu. Kewell'ın attığı golden sonra bir 20 dakikalık bölüm var ki G. Saray bu sürede mükemmel oynadı.

YANLIŞ DEĞİŞİKLİKLER
Çok da pozisyon yakaladı. Arda, Elano, Nonda ve Mustafa ile yakaladığı çok net pozisyonlar var. Fakat maçı ve rakibin direncini bitirecek ikinci gol fırsatlarını değerlendiremedi.
Son 10 dakikalık bölümde yapılan birkaç yanlış oyuncu değişikliği ve oyun stratejisi G.Saray'ın oyun içerisindeki top kullanma kabiliyetini kaybetmesine sebep oldu. Üst üste top kayıpları ve arkasından gelen panik ve sinirlilik, Büyükşehir'in baskısıyla da birleşince de G.Saray oyunu elinden kaçırdı.
Son dakika golü G.Saray'a pahalıya patladı.
Futbol hata kabul etmiyor, özellikle direnci bu kadar yüksek takımlara karşı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA