Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ALİ GÜLTİKEN

Beşiktaş iyi yolda

Güven hayatın her safhasında insanoğlu için en önemli duygu. Futbol takımları için de bu değişmez bir gerçek. Sivas maçında Beşiktaş'ı izlerken oyun sistemi, oyun düzeni, oynama isteği ve organizasyonu çok daha iyi bir takım gördük. Oyunculara baktığımızda isim olarak çok fazla değişiklik yok. Fark performanslarından kaynaklanıyor. Bu farkı yaratan en büyük şeyin de çok açık olarak güven olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Üst üstte alınan önemli maçlardaki galibiyetler futbolcularda ve takımda önemli bir şekilde pozitif yönde değişim yarattı. Oyun içerisinde kendi defans alanını ve orta sahasını çok iyi kontrol eden, topu kaptığı anda çabuk çıkan ve organize kontrataklar geliştiren düşünce yapısı, rakip arkasına çok daha isabetli atılan dip paslar, kanada inildiğinde çabuk orta yapma düşüncesi, rakip ceza alanına ve gol bölgesine çok adamla girme isteği, çok daha rahat güvenle pas yapabilme yüzdesi; bunların hepsi takımın özgüveninin yüksekliğinden kaynaklanan sonuçlar. Sivas maçının genelinde oyunun tamamına yakınını Beşiktaş kontrol etti. Çok daha yüksek pas yüzdesi ve pozisyonla oynadı. Uygulamak istediği klasik oyun düzenini de oldukça iyi bir şekilde sahaya yansıttı.

KARTAL ORGANİZEYDİ
Kendi alanında kontrol ettiği oyunu rakip arkasına çabuk çıkarak ürettiği pozisyonlardan birinde de Bobo ile golü buldu. Bobo ile ikinciyi de buldu. Fakat hatalı bir ofsayt kararı ile bu gol iptal oldu. Bu hücum organizasyonları bu maçta diğer maçlara oranla çok daha organize ve çok adamla gerçekleştirildi. Bunlardan belki farklı derecede gol sayısına ulaşılamadı ama pozisyon zenginliği olarak doyurucuydu. Yapılan bol orta, rakip arkası koşular ve şutlar böyle zor bir deplasman için hiç de küçümsenmeyecek sayıdaydı. Beşiktaş'ın bu çıkışında ve başarı grafiğinde önemli katkısı olan belli temel oyuncular var: Kalede Rüştü, defans bloğunda Ferrari, Üzülmezve Sivok dönem dönem Kaş, orta alanda her zaman Ernst ve Ekrem, belirli dönemlerde Fink ve hücumda güven gösterildiğinde ve sürekli şans verildiğinde Bobo olarak sayabiliriz. Bu maçta da yine işbaşındaydılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA