Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

TV 8'e neler oluyor?

Bir dönem en iyi 'alternatif' televizyon kanalı olarak görürdüm TV 8'i... 'Bir dönem' deyişim, artık bu kanalı izlerken eski tadı alamamamdan.
TV 8'in 'rafine', 'ne tükettiğini bilen', 'talepkar', 'seçkin ve seçici' bir izleyici kitlesi vardı. Bu yüzden, kanalı 'örnek' gösterdiğim çok olmuştur.
TV 8'in en büyük özelliklerinden biri de; ister 'ekol' deyin, ister 'okul', sektöre format ve yıldız yetiştiren bir fabrika gibi çalışmasıydı. Pek çok ünlü, ilk programlarını TV 8'de yapmıştı.

CİCİŞLERİN REYTİNGİ
Şimdi bakıyorum da, TV 8 ihracatı bırakıp ithalata başlamış. Okan Bayülgen, Telegol ekibi, Seda Sayan, Oylum Talu, Barbaros Şansal ve diğerleri, kanalın dış ticaret dengesini giderek bozuyor sanki...Trophy Türk'ü izlemeye çalıştım geçen akşam. "Çalıştım" diyorum çünkü birkaç dakika sonra 'işkenceye' dönüştü. Ortada Survivor gibi bir örnek varken; bu kadar hazırlıksız, bu denli özensiz, 'kervan yolda düzülür' mantığıyla yapılan bir programa çok mu ihtiyaç vardı TV 8'de?
En çok da Ertem Şener'e üzüldüm. Kendisinden çok umutlu olmama rağmen ikinci kez yanlış proje ile kariyerini heba etmek üzere...
Kıvırcık Taner, durumu kurtarmak için ter döküyor ama Helin Avşar'ın niye Afrika'da olduğunu doğrusu hiç anlamadım.
TV 8'in Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerin reytinglerinden(!) medet umar hale düşmesini ise üzüntüyle izliyorum.
Ve aynı kanaldaki Barbaros Şansal'ın İkon Makinesi yarışması... (Programın ismine de henüz karar verememişler sanırım. Geçen hafta cuma günü dekorda Makina yazıyordu, alt yazıda ise Makine. Bu da kanaldaki Okan Bayülgen etkisi olsa gerek!)
Barbaros Şansal'ı özellikle canlı yayın ekranları için 'tehlikeli' bulmama rağmen, onun doğru konumlandırıldığı takdirde 'sıra dışı' bir televizyon yıldızı haline geleceğine inanırım ama aynı saatte Show TV'de aslı varken, 'Bugün Ne Giysem?'in kötü bir kopyasına ne gerek vardı ki?

TEKERLEK KIRILMADAN
İzlediğim süre içinde, üzerinde tuhaf sıfatlar bulunan karton şeritleri, gariban kadınların boynuna geçirmeye çalışıp durdular. En çok da bizim Amsterköylü Piloş'a yani programın yardımcı sunucusu Deniz Pulaş'a şaşırdım. Televizyona gireceği en yanlış kapıdan girmişti. Messi'nin Beştelsiz İdmanyurdu'nda ne işi var?
Ekranın yüzünü sevimli ve sıcak kılmak, o ekranı avamlaştırmak demek değildir. TV 8 yönetimini bu konuda uyarmak asli görevim. Zira tekerlek kırıldıktan sonra yol gösteren çok olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA