Erkekler mutfağa
Bu cuma Dünya Sevgililer Günü. Günlerdir bugüne özel tatlılar yaptık, romantik sofralar kurduk. Bugün biraz esprili yaklaşarak erkekleri mutfağa sokalım istedim. Biliyorum her yer dağılacak, yerler kırıntı dolacak, ocaklar yağlanacak ama olsun. Senede sadece bir gün onlar da bizler için yemek yapıp sofra hazırlasınlar.
SÜRPRİZ YAPIN
Şu an İdilika'nın Mutfağı'nı okuyan beylere sesleniyorum. Sizler için çok pratik tarifler ve bir alışveriş listesi hazırladım. Var mısınız bugün işten eve giderken market alışverişi yapıp eşinize ya da hayatınızdaki kadına unutulmaz bir sürpriz hazırlamaya? Ben tüm detayları düşündüm. Daha önce hiç yemek yapmamış olsanız dahi, bu yemekleri rahatlıkla yapabileceksiniz. Hadi güveniyorum sizlere...
HARDAL SOSLU BALIK
HARDAL SOSLU SOMON
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi blender'dan geçiriyoruz. Somonların her yerini sosla kaplıyoruz, streçleyip buzdolabına kaldırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Döküm bir tavada da pişirebiliriz.
KOLAY SÜRPRİZ TATLI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Servis tabağına önce bezeleri elimizle parçalayıp yerleştiriyoruz. Üzerine hazır şantiyi şekilli olarak sıkıyoruz. Üzerine meyveleri diziyoruz. En üstüne ise çikolata rendeleyerek servis ediyoruz.
KABAK CARPACİO
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabakları mümkün olduğunca ince dilimliyoruz. Portakal ve limonun suyunu sıkıyoruz, içine yarım doğranmış çili biberi, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırıyoruz. Kabakları sosun içine atıp elimizle harmanlıyoruz. Tabağa diziyoruz ve üzerine parçalanmış burrata peyniri koyuyoruz. Dereotunu incecik kıyıyoruz ve süsleyerek servis ediyoruz. İdilika'nın yorumu: Burrata peyniri yerine suda mozzarella ya da bütçenize uygun, yakışacağını düşündüğünüz başka bir peynir de kullanabilirsiniz. Koyu yeşil kabuklu Girit kabağı seçerseniz çok daha lezzetli olacaktır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.