Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli yaprak sarma

Yaprakları sıcak suda yarım saat bekletin. Tencereye zeytinyağını koyun. Kıyılmış soğan ve fıstıkları kavurun. Havuç ve patatesi de küp doğrayıp, soğanlara ilave edin. Tuz ve karabiberi katın. 6-7 dakika daha kavurup, ocaktan alın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp, tencereye ilave edin. Kuşüzümü, tarçın, nane ve limon suyunu ekleyin. İyice harmanlayın. Yaprakları hazırladığınız içten bir miktar koyup sarın. Tencereye dizin. Yarısına kadar sıcak su doldurun. 20 dakika pişirin.

Malzemeler
250 gr. yaprak l1 su bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 adet havuç
1 adet patates
Yarım demet maydanoz ve dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber
Tarçın ve nane l1 adet limonun suyu

* * *
Patates böreği
Patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde doğrayın. Yoğurt, yağ, un, yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp, patatesleri de ekleyip, harmanlayın. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kırmızı biberi de ilave ederek, bütün malzemeyi karıştırın. Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz, dereotu
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 paket kabartma tozu

* * *
Pembe düşler
Yuvarlak bir kalıba ince bir naylon serin. Pancar turşusunu rendeleyip, naylonun içine koyun. Patatesleri ezerek, mayonezin yarısı ve bir çorba kaşığı yoğurt ile karıştırıp, pancara dökün. Havuçları rendeleyip, mayonezin diğer yarısı ve kalan yoğurt ile karıştırıp, patateslerin üzerine dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters çevirip, naylonu yavaşça çekin.

Malzemeler
Yarım kg. pancar turşusu
6 adet haşlanmış patates
6 adet haşlanmış havuç
1 su bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğur

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA