Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Kore birleşir mi?

Kuzey Kore, adı etrafında en çok bilinmeyeni taşıyan ülke. Nükleer silahları var mı? Varsa ne kadar tehdit oluşturuyor? "Amerika sinirimizi bozarsa şehirlerini kafalarına yıkarız!" tehditleri ne kadar sağlam temellere dayanıyor? Uzun zamandır dünya politikasını yakından ilgilendiren bir konu bu.
Ülke o kadar kapalı ki, yönetimi tehlikeye atacak herhangi bir karşıt görüş var mı yok mu; ondan da kimsenin haberi yok. Tek bildiğimiz, adı bir şekilde kült hâline getirilmiş olan devlet başkanı Kim Jong Il'di. Başkanın bu hafta başında öldüğüne ilişkin bir mesaj yayınladı devlet televizyonu. Akşam saatlerinde de halkın üzüntüden kendini yerlere attığı görüntüler servis edildi. Ülkenin başına Kım Jong Il'nin en küçük oğlu geçti. Yeni başkan henüz 28 yaşında. Bakalım babasının kurduğu baskı rejimini devam mı ettirecek yoksa ülkesini dünyayla entegre mi edecek? Sizi bilmem ama benim aklıma Kore adına bir Kuzey ve Güney birleşmesi geliyor. Ne dersiniz? İşte o zaman gerçek süper güç olurlar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA