Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN CAN YANTIR

Acun jüri star

Acun Ilıcalı ve ekibinin tekmili birden Star TV'ye geçişi günlerce konuşuldu. Star'ın prototipinde önemli değişiklikler yapıp yayın akışını Acun'un yapımları çevresinde şekillendireceği aşikar.
Yani bu sene de; yarışmacıların hiçbir işine yaramayan, geleceklerine katkıda bulunmayan, aksine jüri üyelerini parlatan yarışmalar dolduracak ekranı.
Hangi jüri ne giydi, hangisi hangi yarışmacıya nasıl laf çaktı? Bunları konuşup duracağız belli ki...

AMAÇ STAR YARATMAK
Ben çok merak ediyorum; o programlardaki jüri üyelerinin hangisi, beğendiği yarışmacıyla ilgili kafasında bir gelecek planı oluşturuyor? Bu program formatlarının özü bunu yapmaya dayanıyor aslında. Orijinal konseptlerde de jüri ön planda. Yarışmacılarla da tartışıyorlar, kendi aralarında da çekişiyorlar ama en nihayetinde, karşılarına gelenlerden en iyiyi yaratmaya çalışıyorlar.
Bu tip yarışmaların amacına hizmet edip etmediğini, işin duayeni, 'The Voice' ve 'Survivor' gibi birçok programın yapımcısı Mark Brunett'e sorma imkanım olmuştu ve şu cevabı almıştım:
"Jüri üyeleri elbette önemli. Zaten bunun için ünlü ve renkli kişilerden seçiyoruz ama günün sonunda, o yarışmadan topluma birilerini sunmamız gerekiyor ki devamını getirebilelim."
Simon Cowell bunu yapan jüri üyelerinden biri. 'American Idol' ve 'The X-Factor' gibi yarışmaların acımasız jürisi Simon'un yarışmadaki son keşfi One Direction grubu; bir sene içinde, İngiltere'nin en önemli boy-band'lerinden biri olmayı başardı mesela.
Elemelere bağımsız olarak giren beş genç; konuk jüri üyesi Nicole Scherzinger'in tavsiyesi ve Simon Cowell'in desteğiyle bir araya getirildi ve yarışmaya böyle devam etmeleri istendi.
Birbirlerini ilk kez gören bu beş genç; o sezonki yarışmayı üçüncü olarak tamamladı. İlk albümleri İngiliz müzik listelerine 2, Amerika listelerine 1 numaradan girdi. Albüm tam 16 ülkenin listelerinde zirveye oturdu. Bugünlerde ikinci albümleri üzerinde çalışan grubun ekonomik değeri ise 100 milyon dolar civarında. Cowell, bu rakamın 2013 sonlarında, 300 milyon dolara çıkacağını söylüyor.
Tamam bizim yarışmalardan bir dünya starı çıkmasın ama en azından ülke sınırları içerisinde tutunacak birileri keşfedilsin. Daha da önemlisi jüri üyeleri kendi popülaritelerini parlatmak yerine, buna da çaba harcasın...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA