Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bodrum’da hamburgerin adresi

Bodrum'da insanın aklına gelen en son şey, bir hamburgerciye gitmektir herhalde. Hele ki iki-üç günlük Ege kaçamağı yapıyorsanız... Ve fakat damağına düşkün arkadaşlarımdan buranın hamburgerlerini o kadar çok duydum ki; üç günlük Bodrum+karbonhidrat şenliklerimin (Bana simitle, poğaçayla, makarnayla, mantıyla, börekle gelin durumu!) ilk durağı olarak Ox Wine&Burger Bar'ı seçtim.
Yeri; Bodrum merkezde Kumbahçe Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde... Yani Halikarnas'ı al soluna, in çarşıya doğru, düz yürü; sağda. Mekanın sahipleri, beş yıl önce İstanbul'u terk edip Bodrum'a yerleşen bir aile... Denize doğru konuşlanmış, sıcak bir mekan... Mönünün başlangıç kısmında; puf börekleri, soğan halkaları, nachos gibi atıştırmalıklar var. 'Hamburgercide bile sağlığımı kovalarım' diyenler için salata mönüsü de oldukça çeşitli. Ama ben asla böyle bi' şey demiyorum, diyenle de görüşmüyorum!
Burgerlere gelince... Listedekiler arasından seçim yapmak zor. Dana antrikot üstü duble cheddar peynirli, karamelize soğanlı Uptown Burger'i yemedim ama not ettim. Ananaslı Aloha Burger de ilgimi çekti. Ayrıca isteyen kendi burgerini de yapabiliyor Ox'ta.
Biz iki kişi, iki farklı burger sipariş edip ikisini de denedik. Katıylara geçsin; Cafe de Paris Burger efsane! Bir de klasik cheeseburger'den denedik. İkisinin de yanında trüflü parmesanlı patates, sos olarak da siyah trüf ezmeli hardallı mayonezli bir sos...
Şarap konusunda da iddialı olan Ox Burger'de, son zamanların en iyi hamburgerlerini tattım. Fiyatları herhangi bir hamburgercinin üzerinde ama lezzet düşkünüyseniz yüzde 100 değer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA