Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Haftanın filmi ‘Çin Seddi’

Bir sinema yazısına daha, sinema eleştirmenlerine selam ederek giriyorum: Siz kusur buldunuz ama ben bu filme bayıldım! Film gibi film; 'Çin Seddi' (The Great Wall). Büyük, ihtişamlı, şık, duygusu yüksek, mesajı net, büyülü ve seyirciyi kilitleyen bir film...
Başrolde Matt Damon olunca zaten koşa koşa giderim sinemaya. 150 milyon dolarla en büyük bütçeli Çin filmi olarak tarihe geçen 'Çin Seddi'ni, 'Hero'dan tanıdığımız Çinli yönetmen Zhang Yimou çekmiş. 'Çin Seddi'; inanç, birlik, güven ve arkadaşlık mesajları üzerine inşa edilmiş bir film.
Tao-Tie adı verilen yaratıklar, Çin Seddi'ni aşmaya çalışıp dünyayı ele geçirmek isterken, günü kurtarmaya çalışan paralı asker 'William' (Matt Damon) hayatlarına girer ve bu savaşa katılır. Kostümler, renkler, müzikler ve görüntülerle görsel bir şölen. Yok efendim; 'Beyaz adam gelip çalışkan, disiplinli ve detaycı Çinlileri nasıl kurtarırmış? Bu ne yaman çelişkiymiş?' diyor eleştirmenler. Senaryonun sallantıda olduğunu buyuruyorlar.
Geçin bunları; film başladığı gibi bitiyor, müthiş bir temposu ve güzelliği var. Dünyadan kopmak için birebir. Zaten bu ara başka bir isteğimiz mi var sanki...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA