Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Multivitamin gibi film ‘Aile Arasında’

Filmin bir övgüye daha ihtiyacı yok; ilk haftada milyonu bulan gişesi ortada... Ha diyeceksiniz ki, skeç misali yazılmış filmlerin de gişesi ortada ama Gülse Birsel'in yazdığı ilk sinema filmi olan BKM yapımı 'Aile Arasında'nın müthiş kadrosu ve izleyeni güldürmesinin dışında bir numarası var. O da; yaşlısı, genci, erkeği, kadını hepimizi aynı anda, aynı derecede perdeye bağlayıp güldürüp akut gribal ruh halimize multivitamin gibi gelmesi.
Geçtiğimiz çarşamba günü 16.15 seansında 'Aile Arasında'yı izlemeye gittim; ki boş salonda film izlemeyi tercih ettiğimden sinemaya gitmek için hafta arası gündüz seanslarını seçerim. İlk kez o saatte salon tıklım tıklımdı.
Engin Günaydın, Demet Evgar, Erdal Özyağcılar, Devrim Yakut, Fatih Artman, Ayta Sözeri, Şevket Çoruh, Derya Karadaş'lı oyuncu kadrosunda sekme yok. Ama en önemlisi;
'Vizontele'den beri izlediğim, kurallara göre yazılmış, senaryo gibi senaryosu olan yegane komedi filmi 'Aile Arasında'.
'Aile nedir? Gerçek ailen kimdir?
Aile olmak; yıllardır yan yana olmak mıdır, yoksa birbirini sevmek ve her şeye rağmen yanında olmak mıdır?' gibi damardan soruları, ustalıkla göğsünde yumuşatıp güldürerek soruyor film.
Yüzünde uzun süre geçmeyecek bir gülümseme, bedeninde 'Ohh güldük ha, güzel güldük ha, bak valla iyi güldük ha, hep gülsek ya!' etkisiyle sinemadan çıkıyorsun.
Komedi filmi yazacak arkadaşlara örnek olsun.
Skeç yazmak başka bi' şey, film yazmak işte tam da böyle bi' şey.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA