Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Nefes kesici bir bahçe!

Gördüğüm an nefesimin kesildiği bir güzellikle sizleri de tanıştırmak istedim. Bu, Chopard'ın Kalahari Bahçesi adını verdiği toplam 342 karatlık has taştan oluşan eşsiz bir mücevher seti. 342 karat; son derece nadir bulunan ve mutlak saflık ve kusursuz renge sahip bir pırlanta için etkileyici bir boyut.
En güzel D renginde ve kusursuz F derece opasiteye sahip.
Markanın eş başkanı Caroline Scheufele, bir yıl önce Botswana'nın madenlerinde keşfedilen taşı ilk gördüğü andaki duygularını ifade etmekte zorlanıyor: "Bu işlenmemiş pırlantayla karşılaştığımızda bir sürü seçeneğimiz vardı. Tüm olanakları keşfetmeyi ve tüm pırlanta kesimlerini denemeyi istedim." Toplam 20 karatın üzerinde ve her biri yastık, elmas, kalp, emerald ve damla olmak üzere ana taş kesimleri biçimlendirilmiş. Ve sonunda markanın şu ana kadarki en değerli mücevher seti ortaya çıkmış. İşin en güzel taraflarından biri, Kalahari Kraliçesi adı verilen gerdanlığın çeşitli bölmelerden ayrılabilmesi ve bu parçaların ister uzun ister kısa küpe olarak da kullanılabilmesi. Orta bölüm ise istenildiğinde broş olarak da kullanılıyor.
Tüm ısrarlarıma rağmen ne setin, ne de gerdanlığın fiyatını öğrenemedim. Kim bilir kaç milyondur; bunu da sizlerin hayal gücüne bırakıyorum.


Caroline Scheufele, 342 karatlık taşın kendilerini çok heyecanlandırdığını söylüyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA