Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yahşi Batı'yı 3 milyon kişi izlemez!

Evet, bu başlığı atarak madara olma riskini fazlasıyla aldım. Sonuçta gişesi garanti, Türkiye'nin en komik adamının filminden bahsediyoruz. Ama bizim de bir bildiğimiz var elbet! (Reklama girecek ama yer gök 'Neşeli Hayat'la inlerken "gişe 1.5 milyonu geçmez" dedim, çıktı)
Etrafınızda 'Yahşi Batı'nın fragmanına gülen kaç kişi var? 'Yerli malı haftası', 'Batının kötüsünü değil, iyisini al!' esprilerine güldünüz mü? Ya da şöyle sorayım: Yeni nesil bu esprileri anlayacak mı?

TANITIMI YANLIŞ YAPILDI!
Gişe filmlerinde iki, hatta bazen üç fragman ya da görüntü servis edilir. Filmin vizyona girmesine iki hafta kaldı ama ikinci fragmandan ses seda yok! Yoksa eldeki malzeme (komik sahneler) bu kadar mı? Tanıtımda da sorun var. Filmin merakla beklenen fotoğrafları ve fragmanı aynı anda ve çok erken servis edildi. Hadi Cem'e beleş PR tüyosu vereyim: Yemeği yavaş yavaş servis edeceksin. Her hafta bir-iki foto servis etsen. Fragmanı uzun tutmayıp kısa kısa versen, daha iyi olurdu. Tıpkı Şahan Gökbakar'ın yaptığı gibi... Western parodisi ya da yerli western çekmek bence büyük risk. Tamam, bizim kuşak 'İyi, Kötü, Çirkin'e yapılacak göndermelere gülecek ama genç kuşak için aynı yargıda bulunmak zor. Cem'in kendisi sinemada komik değil. Hatırlayın... 'A.R.O.G' ve 'G.O.R.A'da Sadri Alışık'ın çakması Arif karakterine mi daha çok gülüyordunuz yoksa Cem'in canlandırdığı diğer karikatürize, abartılı karakterlere mi? Cem bu durumu nasıl görmez aklım almıyor. Şahan mesela bu noktada Cem'i çok iyi tahlil etti ve çok abartılı, karikatürize Recep İvedik karakterini yarattı. Gelelim en büyük dezavantaja... Aylardır gazetelerde gişelerin düşüklüğüne dair yorumlar yapılıyor ama kimse farkında değil! Gişelere en büyük darbeyi 'Turkcell'in sinema günleri' kampanyasının kaldırılması vurdu. Önceki yıllardaki gişe rekorlarında bu kampanyanın etkisi vardı. Turkcell, haftanın iki günü her iki gençten birinin biletini karşılamıştı. Bu arada... Eğer 'Yahşi Batı' vizyona girdiğinde buna benzer bir kampanya başlatılırsa da kimse bana 'tahminin tutmadı' demesin. Şnu da söyleyeyim: Cem Yılmaz'ın dediği çıkmaz ve 'Yahşi Batı'yı 3 milyon kişi izlemezse sevinçten dışarı çıkıp, elimde bayrak tur atmayacağım!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA