Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye'de kaç duyma ve konuşma engelli var

Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy'un başrolünü paylaştıkları 'Başka Dilde Aşk', duyma ve konuşma engelli bir genç ile çağrı merkezinde çalışan ve sürekli konuşan, sürekli dinleyen bir kızın sıra dışı aşklarını konu alıyor. İlgi çekici bir öykü.

HAYATA KÜSMÜŞLER
Sinema eleştirmenlerinden de geçer not alan filmin en güzel ayrıntısı ise duyma ve konuşma engelli izleyiciler için altyazı konulması. Açıkçası filmin yapımcısı, hayatın her alanında unuttuğumuz engelliler için çok güzel bir harekete imza atmış. Peki, 18 Aralık'ta vizyona giren filmin iki haftalık izleyici sayısı kaç? Sadece 62 bin... İnsan bu düşük rakamı görünce Türkiye'deki duyma ve işitme engellilerin sayısını merak ediyor. Yoksa hepsi mi hayata küstü? Her duyma ve işitme engelli bu filmi izleyecek diye bir kural yok ama 62 bin hakikaten düşük bir rakam. Bu tablo engelli vatandaşlarımızın sorunlarının sanılandan çok daha derin olduğunu gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA