Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılbaşını kutlamamışız

İlk üç günde 906 bin kişi tarafından izlenen (Hasılat: 8 milyon 431 bin TL) 'Yahşi Batı', Cem Yılmaz'ın kariyerindeki en iyi açılış yapan film unvanını elde etti. Vizyona girdiği hafta kendisini zorlayacak bir rakibin olmamasının ve 693 salonda birden gösterilmesinin bu gişe başarısındaki etkisi büyük. Ancak ortada daha şaşırtıcı bir gerçek var. Yok, Türk sinemaseverlerinin eleştirmenlerinin beğenmediği filmleri tercih etmesi değil... Bu daha önce de tekrarlanan, hepimizin bildiği bir izleyici refleksi... Asıl ilginç olan: Filmin ilk günde, yani yılbaşının ertesi, cuma gününde 3 milyon 171 bin TL hasılat elde etmesi. İlginç olan hasılat rekoru da değil, Türk insanının 1 Ocak Cuma günü sinema salonlarına koşması... Avrupa'da insanlar yılbaşı partilerinden sonra iki-üç günde kendine gelir... Ya biz çok enerjik bir milletiz ya da yılbaşına dair medyaya yansıyan haberler, görüntüler Türkiye'nin gerçek portresini yansıtmıyor. Anlaşılan büyük çoğunluk mandalinasını, portakalını yiyip erken yatmış.

HALKIN NABZINI TUTTU
"Bir gişe hasılatından yola çıkarak ezbere konuşma" demeyin! 906 bin kişi önemli bir gösterge ve geneli temsil etme olasılığı yüksek. Türkiye'nin siyasi geleceğine dair hayatı anketler kaç kişi üzerinden yapılıyor ki? 5 bin? 10 bin? Cem Yılmaz'ı filmini yılbaşı sonrası vizyona sokmayı risk olarak görmediği için ayrıca kutlamak gerek. Bu ayrıca Türk halkının nabzını tuttuğunu gösterir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA