Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bir yabancıya 15 Temmuz’u anlatmak

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa ve ABD'den Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan, Avam Kamarası'nda gerçekleştirilen sivil toplum konulu oturumda, İskoç asıllı bağımsız milletvekili Natalie McGarry'nin Türkiye'ye yönelik eleştirilerini yanıtlamış.
Türkiye'nin tarihi boyunca darbe riskiyle yaşadığını belirten Duncan, milletvekillerini 15 Temmuz gecesi yaşananları anlamak için, bunun İngiltere'deki muadilinin ne olabileceğini hayal etmeye davet ederek şunları söylemiş:
"Bunun İngiltere'deki muadili bir ordu birliğinin Whitehall'da tankları yürütmesi, Westminister Köprüsü'nde halka ateş açması, kraliçeyi ve başbakanı öldürmeye çalışması, oturum sırasında parlamentoyu bombalaması ve BBC'yi ele geçirmesi olurdu. Türkiye bunu yaşadı. Türkiye'yi ve Türkiye'de darbe girişimi sonrasında olanları anlayabilmek için bu travmanın ve varoluşsal tehdidin anlaşılması gerekir." Duncan kardeş; ağzına sağlık, bir çocuğa anlatır gibi meseleyi özetlemişsin. Biraz zaman alsa da İngilizlerin de gerçeği görmeleri güzel.
Birçoğumuz yurtdışına çıkıyor ve sohbet dönüp dolaşıp Türkiye'ye geliyor. Malum başta Avrupa olmak üzere dünyada Türkiye'yi eleştirmek moda, seçim kampanyalarında bile Türkiye'yi eleştirerek oy toplamaya çalışan siyasi liderler var. İspanyol, Fransız, Alman vs. hangi yabancıyla konuşuyorsanız; 15 Temmuz'da yaşananları onların ülkesine uyarlayın. Meseleyi Alan Duncan gibi anlatırsanız, ikinci bir soru sormaya gerek bile duymazlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA