Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Darbecileri koru göçmenleri itele

Türkiye Göç İdaresi yetkilileri, Yunanistan'ın yakaladığı sığınmacıları, İpsala Sınır Kapısı'ndan 'geri itme' yöntemiyle Türkiye tarafına gönderdiğini söylüyor. Yunanistan geri itme yöntemiyle son dört ayda 3 binden fazla sığınmacıyı Türkiye'ye göndermiş.
'Geri itme' yöntemi! Enteresan bir tanım ama aynen yazıldığı gibi uygulanıyor. Göçmenleri aç bırakarak döverek, iteleyerek, zorla botlara bindirip Meriç nehrinden Türkiye'ye gönderiyorlar. Halbuki iki ülke arasında uyulması gereken bir protokol var. Her şey yasal yollarla ilerlemeli. Yunanlar buna bile gerek duymuyor.
İşte bizi her fırsatta eleştiren Batı medeniyeti! Avrupa ülkeleri önce göçmenler için Türkiye'ye söz verdikleri para yardımını yapmadılar, sonra sınırlara tel örgüler çektiler, binlerce göçmenin Akdeniz ve Ege'de boğulmasına seyirci kaldılar.
Şimdi ise imza attıkları protokole bile uymaya gerek duymuyorlar. Yunanistan yasal olmayan yollardan zavallı göçmenleri Türkiye'ye yolluyor. Aynı Yunanistan, 15 Temmuz darbe girişiminde halkına bomba yağdıran, masum insanları gözlerini kırpmadan öldüren darbecileri Türkiye'ye iade etmiyor.
Bir de insan haklarından, demokrasiden, hukuktan bahsediyorlar! Yok böyle bir ikiyüzlülük; insan söyleyecek laf bulamıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA