Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Keops’a tırmanan utanmaz Türk!

NTV'de Diyarbakırlı E.S. adlı gençten yasak olmasına rağmen Mısır'daki Keops Piramidi'ne tırmanmasını sanki büyük bir iş yapmış gibi bahsediliyordu.
Adını özellikle yazmıyorum çünkü bu bilinçsiz, tarihe saygısı olmayan bencil gencin derdi, çektiği video ile popüler olmak.
O genç, piramitlerin orada polislerin boş bir anını bulmak için epeyce beklediğini, çıkmayı başarıp inişe geçtiğinde ise kameradaki kartı kaptırmamak için polislere "Kasıklarım ağrıyor" deyip kaşla göz arasında kartı değiştirdiğini falan anlattı. Bakar mısınız; adam sanki banka soyarcasına her şeyi önceden tasarlamış ve kendini ezik bir pozisyona soktuğunun da farkında değil.
Piramitler yüzyıllardır insanoğlunun gözü gibi baktığı, gelecek nesiller için sakladığı insanlık tarihinin en büyük hazinelerinden biri. Piramitler, zaten çöl ortamında her gün biraz daha yıpranıyor, bir de E.S. gibi sorumsuz, bencil, tarih düşmanı insanlar çıkarsa ne olur? Daha çok yıpranır. O yasak neden konmuş? Keşke E.S.'ye hapis cezası verselerdi de ibretlik olsaydı.
Haberde piramitlere çıkanların sayısı beşi geçmez deniyordu.
Tesadüfe bakın; daha geçtiğimiz Ocak ayında bir Türk daha Keops Piramidi'ne çıktı. O genç ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi olan entel bir tarih düşmanıydı.
'Bu kadar büyütecek ne var?' demeyin. Ülkemizde tarihi eserlerin üstüne yazılar yazanlardan hiç farkı yok bu gençlerin. Daha da kötüsü Türkiye'yi de rezil ediyorlar. Hem de dünya tarih mirasına zarar veriyorlar. NTV'deki arkadaşlara bir eleştirim olacak. Evet, Keops Piramidi'ne bir Türk'ün çıkması haberdir ama bu sorumsuzların haberlerini yaparken daha dikkatli olmalısınız. Sizin yaptığınız haber o tarih düşmanı gencin reklamını yapıyordu!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA