Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Halay ilticası

Budapeşte'de yapılan bir halk oyunları yaza veda etkinliğine davet edilen 16 kişilik Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu Derneği kafilesinden 11 kişi Macaristan'a iltica etmiş. 20 yaş üzerinde olan bu 11 kişinin ilk kez folklor lisansı aldığı iddia ediliyor.
İltica etmek için folklor öğrenmek gerçekten cin fikirli bir girişim. Sosyal medyada "Mahmut Tuncer abimizin de dediği gibi 'mantık sizi A noktasından B noktasına götürür, halay ise her yere' gibi espriler yapılıyor. Fıkra gibi bir haber ama ortada organize bir suç var.
Kafile önce Halk Oyunları Federasyonu'ndan onay almış, sonra da Ankara emniyeti pasaport şubeye gri (hizmet) pasaport müracaatı yaparak pasaport almış. Soruşturma devam ettiği için iltica edenlerin isimleri gizli tutuluyor.
Macaristan'dan gönderilen davet mektubu ve Ankara'daki derneğin yöneticileri arasında bir bağlantı olabilir; polis mutlaka bunu araştıracaktır.
Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandığı dönemde takımın ilk 11'ini bile sayamayan birçok insan, 'Deplasmanda maç izlemeye gidiyoruz' diye vize alıp Avrupa'ya kaçmıştı. Kaçanlar arasında terör örgütlerine üye olanlar da vardı. Başta FETÖ olmak üzere, teröristler; bu tür kültürel etkinlikler ve spor müsabakaları kaçmak için fırsat olarak kullanabilir. Uyanık olalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA