Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sinemada sigarayı yasaklamak...

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de nüfusun yüzde 32'sine kadar çıkan sigara kullanım oranını düşürmek için yeni bir yasa taslağı hazırladı. Bakanlık, dizilerdeki sigara görüntülerinin tamamen kaldırılmasını planlıyor.
Sinemalarda gösterilen sigara reklamı ve görüntülerinin de yasaklanabileceği konuşuluyor.
Böylece yıllardır görmeye alıştığımız sigaraların buzlanma görüntüleri tarih olacak, sigara olan sahneler baştan makaslanacak.
Sigarayı buzlamak hem görüntü kirliliğine neden oluyordu, hem de daha çok dikkat çekiyordu. Yerli dizilerde sigaranın hiç görülmemesi, yapımcılarla karşılıklı anlaşılarak da sağlanabilir. Ancak yabancı dizi ve filmlerde sigara yer alan sahnelerin makaslanması radikal bir karar olur. Sigara endüstrisi, en büyük gizli reklamı dizi ve filmlerle yapıyor. Yabancı dizi ve filmlerde sigaralı sahneler büyük yer kaplıyor. Eğer bu sahnelerin hepsi makaslanırsa, film ya da dizi diye izlenecek bir şey kalmaz. Örneğin, bir Hollywood filminden ortalama 10 dakika makaslanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA