Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkiye’yi istemeyen Kıbrıslılar!

Kuzey Kıbrıs'ın günlük gazetelerinden Afrika, Türkiye'nin YPG'lilerin yuvalandığı bölgeyi temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı adı verilen Afrin operasyonunu eleştirmiş. Gazetenin üst başlık şöyle:
'Kıbrıs'a Barış Harekatı, Suriye'ye Zeytin Dalı Harekatı.' Manşetin başlığı ise 'Türkiye'den bir işgal harekatı daha.' Afrika popüler bir gazete değil ve Kıbrıslı kardeşlerimizin genelini temsil etmiyor. Afrika gazetesi;
Rumlar ve Türkler'i tek bir Kıbrıs'ta birleştirmek isteyen, Kuzey Kıbrıs'taki Türk ordusunu işgalci olarak gören bir gazete. Elbette gazetenin, birleşik bir Kıbrıs istemesi siyasi bir duruş, bir fikir ama Türkler'i işgalci olarak görmeleri büyük vicdansızlık.
Le Monde bu manşeti atsa umursamazdık bile ama Yavru Vatan Kıbrıs'ta bu başlık atılınca sanki arkanızdan hançerlenmiş gibi hissediyorsunuz. Kıbrıs şehitlerinin, rahmetli Erbakan'ın, Ecevit'in, Denktaş'ın kemiklerini sızlatacak bir başlık bu.
Bu başlığı atmak için Megaliİdea'dan, Enosis'ten, EOKA'dan, 1974'te Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerinde çocuk, yaşlı, kadın demeden 126 masum Türk'ün topluca kurşuna dizilmesinden, Kıbrıs'ta Rum-Yunan mezaliminden bi haber olmak gerek! Bu başlık aynı zamanda acı bir gerçeğin itirafı aslında!
Kıbrıs'a sık gidenler bilir, özellikle yeni genç kuşakta, adadaki Türk varlığına karşı bir öfke var. Yaşlılar, Rum mezalimini biliyorlar ama gençler milli davaya pek vakıf değil ya da Rumlar'la birleşip Avrupa Birliği'ne katılma yolunda Türkiye'yi engel olarak gördükleri için geçmişi görmezden geliyorlar. Gençler arasında Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye'ye ihtiyacı olmadığını düşünenler de var.
Meseleye soğukkanlı yaklaşıp varsa sorunları çözüp adada Türk varlığına tahammülü olmayan gençleri de kazanmak zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA