Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Anneler neden öldürür?

Yine bir soru başlığı. Yine aynı dergiden... Üç yaşındaki kızını öldüren bir annenin mahkemede "Hiç pişman değilim" sözleriyle başlıyor 'Anneler Neden Öldürür?' başlıklı yazı ve korkunç bir tablo koyuyor ortaya: Amerika'da çocuğunu öldüren bunun gibi yüzlerce vaka var. Hatta Psikoloji uzmanı Geoffrey McKee'nin yaptığı bir araştırmaya göre, bu dava gibi 300 dava sürüyor şu anda Amerika'da. Ve sayı giderek artıyor... Peki anneler çocuklarını neden öldürüyor? Bazı akli dengesi yerinde olmayan anneler, çocuklarının 'şeytan olduğunu' düşündüğü için öldürüyormuş. Bazıları, istenmeyen bebekleri öldürüyormuş ama doğmasını bekledikten sonra! Bu kadınların pek çoğuyla görüşen Santa Clara Üniversitesi uzmanları, yaptıkları görüşmelerde, bu annelerin çoğunun çocukluklarında cinsel ve fiziksel tacize uğradığını saptıyor. Yani beklenen son yaşanıyor. İlginç bir ayrıntı da çocuklarını öldüren annelerin çoğunun bekar olması! Yapılan sorgulamalarda bu kadınlar 'aslında iyi anne olduklarını ama aşırı sorumluluk yüzünden dengelerini kaybettiklerini' söylüyorlar.

***

Farkında mısınız bilmiyorum; şu an dünyada bir çocuk patlaması yaşanıyor, 'Mommy madness' denilen bir çılgınlık var. Fakat ebeveynlik kriterlerini sorgulayan yok! Çocuk doğurmuş olmak için doğuruyor herkes; hayattaki başarısını çocuk doğurmakla ölçüyor niyeyse. Sonra da; ya hayattaki çılgınlıklarını, çarpıklıklarını, nevrotik hallerini çocuklara bulaştırıyor, onları da kendisi gibi mutsuz ediyor ya da yukarıdaki örnekler gibi katil oluyor. Michael Jackson'a bakın mesela bir ebeveyn olarak... Ölümünden sonra ortaya çıkan fotoğraflarda Jackson; çocuklarının ikisini dudaktan öpüştürmüş, bir kardeşi gelin diğer kardeşi damat kılığına sokup poz verdirmiş. Bir başka fotoğrafta ise gözleri kapalı Prince Michael, elinde koca sopayla güç denemesi yaparken o da arkadan izlemiş. Kısa süre önce ortaya çıkan bu fotoğraflar, İngiltere ve Amerika'da büyük tepki çekti, dünya starı 'sapıklıkla' suçlandı ve babalığı bir kez daha sorgulanmaya başlandı. Siz de bakın yukarıdaki karelere ve söyleyin; şimdi bu çocuklar sağlıklı mı? Henüz kendisi hayatla meselesini halletmemişken, kendisiyle barışamamışken üç çocuk sahibi olunca; ruhundaki gel-gitlerle, taşkınlıkla büyütüyor çocuklarını da demek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA