Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞİRİN SEVER

Ayrılmayı becerememek

Of of of! Ne açıklamalardı ama... Kim derdi ki Nurettin Hasman- Eda Taşpınar ikilisi bu kadar 'çirkin' ayrılacak! Ne Kürt açılımı, ne Genelkurmay Başkanı'nın basın açıklaması, ne iftar, ne sahur, ne Ramazan. Herkes 50'lik Hasman'ın eski sevgilisi Eda'ya söylediği "Ne aşağılık kadınmış, sekiz senemi onunla nasıl geçirdim, Allah onun cezasını verecek, boktan kadın" laflarını konuşuyor günlerdir. Ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın; bunlar söylenecek laflar mı Allah aşkına? Hem de bir ikoncana! Şaka bir yana, o gün bugündür herkes bu konuda kalem oynatıyor, kim haklı kim haksız anında hükmünü veriyor. Size ne ya! Siz ne zaman dahil oldunuz bu olaya? Benim merak ettiğim şu sadece: Kadın-erkek fark etmiyor, aldatmaya bu kadar alkış tutmak neden? Günlerdir takip ediyorum; Hasman'la sekiz yıllık ilişkisinde Eda Taşpınar mağdur olmuş gibi davranılıyor, bu yaptığına da alkış tutuluyor, Nurettin Hasman da kadir kıymet bilmeyen adam rolünde. Ayıptır sorması ama neyi alkışlıyoruz biz? Belli ki kadın aldatmış işte, saman altından su yürütmüş. 'Alaçatı'da aşk' haberleri yapılalı aylar oluyor arkadaşlar, açın gözünüzü. Öte yandan ne olursa olsun; bu kadar ayıp laflar edersen, haksız duruma düşer, küçülürsün iyice. Kimse sana 'haklısın' demez. Ayrıca, kadın ilişkisini bitirmek isterse bitirir, sonra gider istediğiyle olur. Sen ister kaldır bunu, ister kaldırma; ister koysun sana bu durum, ister koymasın, saygı duyacaksın paşa paşa.

***
Ayrılırken yaşanılan kavgalar, demeçler, o çirkin ayrıntılar öyle kötü tat bırakıyor ki tartışmayı takip edenlerin ağzında... Sadece Eda Taşpınar-Nurettin Hasman değil bunu yapan... Doğa Rutkay ve Şahan Gökbakar ayrılığında da aynı şey oldu. Biliyorum bazen gazeteciler işi sakız gibi uzatıyor, olmayan demeçler varmış gibi gösteriliyor; bazen de ayrılmayı bilmeyen, beceremeyen çiftler bu durumu yaratıyor ama bir çirkinliktir gidiyor sonuçta. Bir gün 'Doğa'nın eşyalarını denize dökmüş' haberi çıkıyor, öbür gün o, 'yok taksiyle evine yolladım' diyor. Ben onların yaşadığı ilişkiye saygı duyuyordum halbuki... Birlikteliklerini kimsenin gözüne sokmuyor, reklam yapma ihtiyacı duymuyor, kendi dünyalarının dışına taşmıyor, kimseyi rahatsız etmiyorlardı. Peki ne oluyor da ayrılırken şirazesinden çıkıyor insanlar? Ayrılmayı neden beceremiyoruz acaba?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA